Siis mihin leivontaan kermaviiliä tarvitaan?
Kommentit (20)
Moniin piirakoihin ainakin. Jopa valmistaikinoihin täytyy lisätä kermaviili.
Itse olen käyttänyt mustikka- ja raparperipirakoissa sekä blinitaikinassa. Varmasti jossain muussakin, mutta noi tuli ekana mieleen.
Piirakkataikinaan ja sen täytteeseenkin joskus. En tiedä lasketaanko lihapullat leivonnaksi (ehkä, jos ne tehdään uunissa?) mutta myös siihen pullataikinaan.
Jos on vanhaksi mennyt kermaviili kaapissa, niin sen voi laittaa melkeen mihin tahansa taikinaan.
Mamman marjapiirakkaan käytin itse aikoinaan. Nykyään kylläki turkkilaista jugurttia.
Alkoikin tehdä mieli mustikkapiirakkaa jonka täytteessä on kermaviiliä.
Rahkavoitaikinassa rahkan voi korvata kermaviilillä. Tulee hiukan täyteläisempi. Käytän suolaisten piirakoiden taikinassa. Ei tarvitse käyttää voita tai margariinia kuin liraus.
Taatelikakkuun, marjapiirakan täytteeseen ja juustosarvitaikinaan olen ainakin käyttänyt.
Mehevoittäjänä se käy oikeastaan kaikkeen.
Laitan mustikoiden päälle mustikkapiirakkaan purkin kermaviiliä jossa hieman sokeria. Koska inhoan sitä paistettua munavelliä, mitä jotkut laittaa piirakan päälle.
Leipiin , kakkuihin, piirakoihin ( sekä taikina etu täyte). Sen avulla voi korvata esim kananmunia joissakin taikinoissa.
500g. nautajauhelihaa. 1 knorrin ranskalinen sipulikeitto pussi ,sotket sen 1 purkiin kermaviilin .Lopuksi seos jauhelihaan.Joko teet siitä taikinasta lihapulia tai uunin vuokkaan.Tulee maukas lihamureke ja helppo tehdä.uuni 175 astetta.Valmistumis aika 1h.
Vierailija kirjoitti:
500g. nautajauhelihaa. 1 knorrin ranskalinen sipulikeitto pussi ,sotket sen 1 purkiin kermaviilin .Lopuksi seos jauhelihaan.Joko teet siitä taikinasta lihapulia tai uunin vuokkaan.Tulee maukas lihamureke ja helppo tehdä.uuni 175 astetta.Valmistumis aika 1h.
Leivontaan?
Pullataikinan tekoon voit lisätä kermaviiliä, tuulihattutaikinan pohjaan voit lisätä nesteeksi kermaviiliä, pizzataikinan joukkoon, siirappipipariritaikinaan, täytekakkupohjaan (taikina) joukkoon kermaviiliä, marenkitaikinan sekaan, Hannatädin piparitaikinaan voi lisätä kermaviiliä. Kääretorttutaikinaan voi lisätä kermaviiliä vatkaa munat, kermaviili ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Kermaviiliä voi hyvin käyttää monipuolisesti leivontaan niin kylmänä kuin kuumana.
Tuulomantorttu:
https://www.soppa365.fi/reseptit/leivonta-makea-leivonta/tuulomantorttu
Mamman marjapiirakka:
https://www.meillakotona.fi/reseptit/mamman-marjapiirakka
Omenapiirakka:
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vaniljainen-kermaviili-omenapiirakka/
Voi korvata piimällä. Tulee halvemmaksikin. Hapan maitovalmiste on mm marjapiirakoiden, muffinien, blinien ja kakkujen aines.
Joku aikuinen ei tiedä ovatko lihapullat "leivontaa"? Mitä minä juuri luin? :D
Kermaviiltä. Se on kermaviiltä.