Tein hyviä maksamakkaraperunoita
Eli maksmakkis pekkiksii.
Aa-että ol hyvää.
Kommentit (3)
Maksamakkara soveltuu leivän päälle. Ei muuhun. Olin tänään laiska ja tein pyttärin normiperunoista jotka paistoin ilman keittämistä. Mukaan yksi iso sipuli siivuina. Seassa valmis lihapullia. Jotain mausteitakin laitoin. Lisäksi päälle sai laittaa ketsuppi, sinappia ja dressinkiä.
Teini söi sanotaan kuivana. Ei laittanut edes ketsuppia. Kuulemma syötävää. Teinikieltä osaan jonkin verran. Tiedän mitä ihan syötävä tarkoittaa kun lautanen tyhjänä ja toisen rahoittamia suklaata ja muuta ihanaa vieressä. Pitää varmaan mainita että olen teinin isä. Joskus tuntuu että neljännesosa mamma.
Aika moni tällä palstalla hehkuttaa myös maksamakkarakeittoa.
Maksamakkarakeitto:
1. Kiehauta 2,5 dl täysmaitoa.
2. Lisää joukkoon muutamia purjosipuliviipaleita, 1/2 dl pakasteherneitä ja kourallinen cashew-pähkinöitä.
3. Kiehauta ja lisää 20-30 grammaa voita tai margariinia.
4. Viipaloi joukkoon 150 grammaa maksamakkaraa.
5. Kiehauta ja mausta ruohosipulilla, mintulla, meiramilla, juustokuminalla ja muskottipähkinällä. Lisää suolaa maun mukaan.
6. Kiehauta ja anna maun tasaantua 15-20 min.
Itse tein pahoja maksamakkaraperunoita.