Raclette
Minulla on synttärit ja kutsun muutaman ystävän kylään. Äidilläni on raclettepannu ja ajattelin että olisi kiva istuskella ja jutella ja herkutella. Yksi ystäväni on karppaaja ja toisella on keliakia.
Nyt ehdotuksia kehiin, mitä laitan tarjolle? Mitkä juustot ovat hyviä racletessa?
Kommentit (20)
alkuperäistä raclettea tarjotaan siis niiden keitettyjen perunoiden kanssa ja lihana ilmakuivatun kinkun, suolamakkaran, keittokinkun ja jonkun muun leikkeleen siivuja. Raclette-juusto sulatetaan ja kaadetaan perunan ja lihan päälle. Tarjoan lisäksi salaattia.
suolakurkkuja, kapriksia, hillosipuleita, sipulia, paprikaa, tomaatteja, parsaa, herkkusieniä, leipäkuutioita... Helpoimmalla juuston kohdalla pääset, kun ostat valmiita raclette-juustoviipaleita kaupasta.
Täytteiden lisäksi pitää olla (kuorineen) keitettyä perunaa ja patonginpaloja (grillin päälle). Juustoiksi olen käyttänyt mm. sinihometta ja goudaa. Varsinainen raclette-juusto kun on niin vietävän raskasta ja rasvaista!
tilalle kaipailisin jotain toistakin. Toi Gouda on varmaan ihan hyvää. Mitenkähän vuohenjuusto käy? Olis kyllä ihan kiva kokeilla useampaakin juustoa!
Miksi perunoiden pitää olla kuorineen keitettyjä, miten niitä tämän kanssa syödään?
ap
Meillä nuo kuoriperunat ovat aivan must ja tuovat hyvää lisää, tasapainoa ja keveyttä pelkkään glilliruokaan. Niin ja juomaksi kylmää valkoviiniä! Yleensä grillin äärellä tuppaa muutenkin tulemaan lämmin, joten tuuletusta / ilmanvaihtoa kannattaa vähän miettiä sitäkin etukäteen.
suolakurkkuja, kapriksia, hillosipuleita, sipulia, paprikaa, tomaatteja, parsaa, herkkusieniä, leipäkuutioita... Helpoimmalla juuston kohdalla pääset, kun ostat valmiita raclette-juustoviipaleita kaupasta.
ja juustona olen käyttänyt myös esim morbier-tuhkaraitajuustoa (nam nam!)
Ihan siksi vaan:-)
Perunoita syödään siis perinteisesti racleten kanssa, kuuluu hommaan.
laitetaanko ne säilykkeinä vai tuoreina sieninä?
Juustoa ja lihaa/broiskua/kalaa, kasviksia ym säilykkeitä. Mitens on tarjotaanko myös jotain salaattia tän kanssa, esim vihersalaattia (amerikka, tomaatti, kurkku)?
ap
paista fetajuustoa raclette pannulla, voit kuorruuttaa jos haluaa muna/korppujauho seoksella.
Jälkiruokana on iki-ihanaa paistaa raclette pannussa leipäjuustoa ja tarjoilla kylmien lakkojen kera.
Hei! Ainakin meidän raclettegrilli on, valitettavasti, niin tehoton, että olen paistanut lihat (broilerin) valmiiksi. Lämmitän ne sitten grillin kautta.
Meillä yks ehdottomia suosikkeja on tuoreet herkkusienet. ..pitäiski taas pitkästä aikaa tehdä raclettea, vaikka se meidän pienessä keittiössä on kyllä todella hikistä syötävää
on teillä tarjolla:)Kiva! Mutta miten siis tarjoilette noi lihat? Ite ollaan keitetty kasviksia ja tietty pottuja ja sit raclette pannulla sulatetaan juustoa jossa valkosipulia ja pippurisekotusta oman maun mukaan ja kipataan kasvisten päälle. Onhan se raskasta mutta niin hyvää:) Juomana on ollut punaviiniä mut kyllä se valkkarikin menis. Ja noita hillosipuleita ja suolakurkkuja lisäks tietty. Miehen sisko opiskeluaikana oli sveitsissä ja siellä tekivät raclettea ja heillä sitä eka kerran söin. Noilla on menty mutta kiva tosiaan saada lisävinkkejä tarjoiluun. Juustona on ollut ihan kermajuustoa vain,mutta seuraavan kerran ajattelin koittaa tota raclettejuustoa.
kaupoista saa vakuumipakkausessa sellaisia peukalonkokoisia pariisinperunoita, esikypsytettyjä. Ne sopivat mainiosti raclette grilliin, katkaravut myös.
jos ja kun laitatte lihaa/kanaa racleten kanssa kippaatteko juuston niiden päälle? Tiedän ehkä pöllö kysymys mutta kun ite tosiaan vain noita kasviksia oon laitellu. Mies varmaan ilahtuis jos sais jotain "purtavaakin":)
pannulla juusto lisäksi punasipulia, tomaattia, sinihomejuusto. Muuten lisukkeena pakastevihanneksia, paprikaa, hillosipuleita, herkkukurkkua.
että paahdetaan paahtoleipää yläritilällä molemmin puolin. Raclettepannuun kukin syöjä kokoaa itse haluamiansa aineksia: ensin pohjalle kinkkua, salamia, tonnikalaa, katkarapuja, hillosipulia, pikkukurkkuja, fetaa, vuohenjuustoa, anannasta, yms oman maun mukaan. Sitten kaiken päälle raclette- ja muuta juustoa ja sitten alaritilälle niin pitkäksi aikaa että juusto sulaa. Sitten valuttaa koko komeuden leivän päälle niin että juusto jää päälimmäiseksi. Nam, on kyllä hyvää! Juomaksi punaviiniä, se sulattaa sopivasti juustoa masusta ettei jää "möykyksi". Ei siis olla koskaan syöty perunaa...
Meillä ollut kalana savustettua lohta ja katkarapuja.
Mitä voisi olla broilerin kanssa, auramurua+ persikkaa?
Meillä syöty siten, että pannuun kootaan halutut aineet ja juusto päälle, alaritilällä pidetään kunnes juusto sulaa, sitten vaan syödään patongin kanssa tai muun vaalean leivän kanssa. Kesällä ollut uusia perunoita.
ranskalaiseen tyyliin (tastakin on tosin varmasti useampia variaatioita) eli sulatettua raclette juustoa kipataan (kuorineen) keitettyjen perunoiden paalle. mukana myos erilaisia makkaroita (parmankinkkua, chorizo-siivuja, erilaisia italialaisia kinkkuja ja metvursteja), tomaattia, gornichon-pikkukurkkuja ja sipulia. naita voi myos laittaa maun mukaan juuston kanssa grilliin. juomana punaviini. NAM !! ihan tulee vesi kielelle.
että viimeinen paahtis on sitten jälkkäri johon tulee pelkkää ananasta ja päälle sinihome- ja raclettejuustoa, nam, kruunaa kyllä aterian :-)