Kauanko hapankorput säilyy OIKEASTI, sen jälkeen kun päiväys on mennyt umpeen?
Mietin nyt varautumista ruuan hinnan nousuun ja erilaisiin kriisitilanteisiin. Hapankorput on hyviä, terveellisiä ja vielä toistaiseksi halpoja, joten kuinka pitkäksi aikaa niitä voi ostaa varastoon ilman että ne menee piloille tai niiden ravintoarvot kärsii kovin pahasti? Pakkauksissahan on pelkkä parasta ennen -päiväys, joka kertoo vain sen kuinka kauan valmistaja lupaa niiden säilyvän hyvinä. Todellisuudessa ne säilyy varmasti pidempään, mutta kuinka kauan? Tietääkö kukaan?
Kommentit (8)
Vierailija kirjoitti:
Mitä luulet?!
Oma arvaukseni on 5-10 vuotta tai ehkä enemmänkin, mutta se on pelkkää mutua. En tahdo hankkia valtavia varastoja pelkästään huomatakseni, että hyvä ruoka pilaantuu käsiin.
Kuivassa ja pimeässä säilytettyinä ovat helposti vielä vuoden kuluttuakin syöntikelpoisia. Ne ovat suolaisia.
Itsellä unohtunut pari kertaa hapankorppupaketti kuivakaapin perukoille ja hyvin on maistuneet.
Mä söisin niin kauan kun joku muu (=ötököt) ei oo ehtiny syömään ensin. Ihan aistinvaraisesti havainnoisin. Mikäs niihin menisi jos ei home tai ötökät ja jos kumpaakaan ei ole niin ei muuta ku ääntä kohti vaan.
Söin viime kesänä mökille unohtuneita hapankorppuja jotka oli vanhentunut vuonna 2017. Ihan hyviä oli.
Kai siinä muuta ole kuin että ovat varmasti kuivassa paikassa. Voisi kuvitella että säilyvät vuosia ja maku korkeintaan saattaa hieman muuttua.
Syömäkelpoisina ne taatusti säilyvät vuosikausia. Pientä makuvirhettä voi huomata muutaman kuukauden päästä parasta ennen -päiväyksestä. Ruisjauhoissa on pieni määrä rasvaa, joka vähitellen härskiintyy. Sen voi huomata maussa, mutta se ei vielä tee korpuista mitenkään syömäkelvottomia.
Mitä luulet?!