Oletteko koskaan pitäneet keitettyjä perunoita jääkaapissa ja syöneet niitä sieltä kylmänä kuin omenaa?
Kommentit (14)
Olen joo, kylmänä voinokareen kanssa, joskus olen viipaloinut voileivälle, ettei tarvi heittää pois, vaan tulee käytettyä pois.
Olen! Vähän voita vielä päälle, niin ai että on hyvää.
useinkin, mutta syön ne omenoiden ja kermaviilin sekä maustekurkkujen kanssa. kaikki kuutioiksi ja kermaviiliä sekaan.
Lähes aina, kun perunoita jää yli. Ja usein niitä jää, kannattaa kattilallinen perunoita samalla kertaa, säästää sähköä.
Ei meillä mene koskaan keitettyjä perunoita biojätteisiin, kaikki syödään jollakin tapaa, joko salaatteihin, paistettuina ja myös kylmiltään napataa tosiaan sen voinokareen kanssa jääkaapista ja haukku ruisleipää päälle.
muistan jostian lukeneeni, että kylmä peruna (siis sellainen joka on esim. saanut vetäytyä vuorokauden jääkaapissa keittämisen jälkeen) on terveellisempi kuin keitetty. tämä: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tiesitko-perunat-kannattaakin-syoda…
Peruna myös maistuu ihan erilaiselta, esime. itse koen, että parhaat paistetut perunat saa juuri noista ns. ylijäämäperunoista, jotka ovat seisseet jääkaapissa vuorokauden tai kaksi. TÄmä vähän ot, koska ketjun aihe oli perunan syöminen kylmiltään eikä kylmän perunan paistaminen.
En, mutta olen siivunnut leivän päälle. Yllättävän hyvää.
Joo, mutta sipaisen siihen vähän voita.