Miksi kaurapuuroni jää kiinni kattilan pohjaan?
Kommentit (15)
Mullakin ottaa silloin kiinni pohjaan kun pidän levyä lian kauan täysillä. Teen puuroa, jota siis kuuluu keittää 5-10min ja toisinaan levy unohtuu liian isolle. Heti kun kiehuu ja laittaa hiutaleet kiehuvaan veteen (ei kylmään - siitä tulee liisteriä) niin levyn saa laittaa nollalle. Se kyllä tekeytyy siinä jälkilämmöllä itsekseen.
Pidät levyä liian isolla ja unohdat sekoittaa puuroa ?
Kaurapuuro keitetään siten, että kylmään veteen kaurahiutaleet, levy päälle, odotat että ensimmäinen pore näkyy ja levy nollaan. Puuro hautuu pari minuuttia ja ei ole ehtinyt palaa pohjaan.
Käytä teflonkattilaa, hämmennä välillä, älä laita liian vähän vettä, älä porisuta liikaa. Kun vesi ja hiutaleet alkavat kiehua, voi laittaa kannen päälle ja virran pois. Sen verran katsoo, ettei alussa tule yli kannen ollessa kiinni. Ei oikeastaan tarvitse edes hämmentää. Itsestään valmistuu kannen alla.
Jaa, taidan kokeilla tuota, että levy heti nollaan, kun olen lisännyt hiutaleet sinne kiehuvaan veteen. En pahemmin sekoita, koska en halua liisteriä. Enkä käytä maitoa. Kiitos vinkeistä kaikille.
Ap
Ainoa fiksu neuvo on käyttää voita ja maitoa.
Olen ostanut haudutuskattilan puuroille. On ihana hauduttaa puuroja, kun ne eivät koskaan pala pohjaan, eivät edes maitopohjaiset puurot, eikä niitä tarvitse vahtia koko ajan.
Hanki kerroskattila, jossa ei puurot pala pohjaan, varsinkaan maitopuurot
Liian vähän nestettä tai liian kuuma levy.
Taas palaa pohjaan vaikka kuinka hämmennän ja keitän vaan 10 min kakkosella . En siis ymmärrä tätä . Äiti ei ikinä polttanut pohjaan 🥲
koska et osaa edes puuroa keittää.
Koita seuraavaksi jos veden onnistut keittää ilman pohjaan palamista...
Vierailija kirjoitti:
Hämmennä, hämmennä, hämmennä...
Ei, vaan levy ykköselle heti kun kiehahtaa, tulee liisteriä jos sekaan liikaa.
Keitä täysmaitoon ja lisää vielä voita.