Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Onko härkäpapurouhe terveellisempää kuin liha?

Vierailija
13.02.2022 |

Niin, kysymys otsikossa.

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
13.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tietysti. Antti Heikkilän mielestä varmaan ei, mutta järkevien ihmisten mielestä kyllä.

Vierailija
2/6 |
13.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikä tahansa on  terveellisempää kuin liha.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
13.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei. Liha sisältää enemmän ravintoaineita. Toki lihassa on epäterveellistä kovaa rasvaa, se vähän kompensoi.

Vierailija
4/6 |
13.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Punainen liha mm. lisää matala-asteista tulehdusta.

Vierailija
5/6 |
13.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Saan nimittäin ilmaiseksi näitä suikaleita usein. Mietin vaan, teenkö terveydelle hallaa pitkällä tähtäimellä..

Vierailija
6/6 |
13.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Härkäpapu on varsin hyvää proteiinia. Sen aminohappkoostumus ei kuitenkaan ole yhtä täysipainoinen kuin lihan eli pavuista puuttuu osa välttämättömistä aminohapoista. Toisaalta pavuissa on korkea kuitupitoisuus kun taas lihassa kuituja ei ole.

Elintarviketieteiden maisterina sanoisin ettå ravitsemuksen kannalta molempi parempi eli voisit syödä vaihdellen molempia tai vaikka korvata osan lihasta pavuilla.

Jos kysymyksessä on jalostettu papu tai liha esim maustettu kypsä suikale olisi hyvä lukea valmistusaineluettelo ja ravintosisältö. Monesti juuri jalosteissa on paljon luonnostaan kovaa tai keinotekoisesti kovettua rasvaa, saattaa olla korkea suolapitoisuus jne.

Sian rasvassa puolet on ns hyviä rasvoja, broilerissa 70%.

Ruokavaliossa vaikuttaa moni muukin asia kuin terveellisyys, maku ja hinta on yleensä tärkeitä valintaperusteita.

Eli siitä vain papuja syömään jos ne sinulle maistuvat. Aloita pienillä määrillä ettet saa vatsanpuruja.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi yksi kaksi