Säilyykö lohi 2 päivää syömäkelpoisena (tehty uunissa)
Teen tänään lohen uunissa ja en jaksa syödä sitä vaan ajattelin jättää palan huomiselle ja ylihuomiselle.
Säilyykö?
Ostettu kalatiskilta ja sen takia tehtävä tänään. Laitoin sen kerman ja sitruunan ja suolan kanssa uuniin.
Mietin, kun melko tyyris kämmenen kokoinen pala, 12€.
Kommentit (19)
Minusta siihen tulee jotenkin kalanmaksaöljyn maku seuraavana päivänä.
Tukeeko teidän mielestä?
Sillä mitään väliä ole, missä se on tehty, kunhan jäähdytys on nopea ja kala pidetään kylmässä.
Lämmitättekö sen seuraavana päivänä vai syötteko kylmänä?
Ei-ap
Säilyyhän se, mutta kuinka pieni mahalaukku sulla oikein on, jos kämmenenkokoisesta palasta riittää syömistä kolmeksi päiväksi?
Joo kyllä säilyy, nimimerkillä kalastajan vaimo🙂
Säilyy. Kala kannattaa lämmittää uunissa, ei mikrossa. Mikrokuumennuksesta tulee se paha kalaöljyn maku. Samoin lohikeitto, lämmitys hellalla.
Vierailija kirjoitti:
Säilyyhän se, mutta kuinka pieni mahalaukku sulla oikein on, jos kämmenenkokoisesta palasta riittää syömistä kolmeksi päiväksi?
Eikö aloittaja sanonut. ettei syö tänään (ei jaksa) vaan säästää huomiseksi ja ylihuomiseksi eli kahdelle päivälle tulee kalaa. Varmaan tykötarpeiden kanssa ja salaattia ja leipää...
Näin itse syön.
T: entinen 100kg ja nyt 60kg
Säilyy. Tosin rasvainen kala ottaa helposti ”jääkaapin makua” eli oisko sitä mitä yllä joku kuvasi kalanmaksaöljyksi. Sitä voi estää säilyttämällä kalan jääkaapissa tiiviissä astiassa. Vielä lisää auttaa, jos kalan päälle, siinä tiiviissä astiassa, pusertaa vähän sitruunamehua.
On mun koirani syönyt vanhempaakin kalaa.
Vierailija kirjoitti:
Sillä mitään väliä ole, missä se on tehty, kunhan jäähdytys on nopea ja kala pidetään kylmässä.
Kiitos vastauksista.
Juu, ei ole väliä missä tehty. Tarkoitin, että se on valmistettu (tehty uunissa) eikä raaka kalatiskin kala.
Vierailija kirjoitti:
Lämmitättekö sen seuraavana päivänä vai syötteko kylmänä?
Ei-ap
Kylmänä on hyvää
Me söimme tänään lohta, uunissa lämmitin ja Olin sen sunnuntaina tehnyt.
Nyt se on historiaa se lohi, Hyvää oli❣️
Kannattaa se harmaa osuus rapsuttaa pois pohjasta.
Vierailija kirjoitti:
Säilyy. Tosin rasvainen kala ottaa helposti ”jääkaapin makua” eli oisko sitä mitä yllä joku kuvasi kalanmaksaöljyksi. Sitä voi estää säilyttämällä kalan jääkaapissa tiiviissä astiassa. Vielä lisää auttaa, jos kalan päälle, siinä tiiviissä astiassa, pusertaa vähän sitruunamehua.
Kannattaa myös ottaa nahka ja mahdollinen irtorasva pois, jotkut sanoo että siitä tulee tuo kalanmaksaöljy.
No, hyi helv.. En koske kalaa, jos ei ole samana päivänä valmistettu. Ihan sama, säilyykö vai ei…
Vierailija kirjoitti:
No, hyi helv.. En koske kalaa, jos ei ole samana päivänä valmistettu. Ihan sama, säilyykö vai ei…
Tarviiko olla samana päivänä pyydetty, vai väliäkö hällä?
Säilyy. Itse söin äsken maanantaina valmistettua uunilohta.