Mitä lisukkeeksi uunikalalle? Ei perunaa, riisiä tai pastaa tai höyrytettyjä kasviksia.
Perussalaattikin tuntuu tylsältä vaihtoehdolta. Millaisia lisukkeita teillä on kalan kanssa?
Kommentit (17)
Uunijuurekset? On kuitenkin aika erilainen maku kuin höyrytetyissä.
Perunako ei käy missään muodossa? Muusi, ranskalaiset, lohkoperunat, röstit, duchesse...
Entä bulgur tai couscous? Tai ohra?
Jos on kiertoilmauuni tai airfryer käytössä, myös uunijuurekset sopii. Tavallisessa uunissa vaatii vähän kikkaulua, kun niiden kypsymisaika on niin eri kuin kalan. Onnistuu kyllä niinkin.
Salaattikin käy, vaikka just uunipaahdetuilla juureksilla tuunattuna näin talviaikaan.
Kananmunakastike kermaviiliin. Muuta ei tarvitse.
https://yhteishyva.fi/reseptit/helppo-kananmunakastike/7vjMVnhNbrG7N35F…
Vierailija kirjoitti:
Kananmunakastike kermaviiliin. Muuta ei tarvitse.
https://yhteishyva.fi/reseptit/helppo-kananmunakastike/7vjMVnhNbrG7N35F…
Ja tähän vaikka salaatti.
Uunijuurekset, porkkana-kukkakaalimuusi, munakoisoa, kesäkurpitsaa ja herkkusieniä pannulla paistettuna tai uunissa.
Just aamulla katsoin mitä teen tänään lounaaksi ja laitan vaan uuniin kesäkurpitsaa, paprikaa, sipulia ja kokonaiset herkkusienet. Kalafileen paistan nopeasti pannulla. Illalla paistan toisen fileen ja lämmitän loput kasvikset.
-uunijuurekset
-"spagettia" kesäkurpitsasta
-paistettua broccolinia. Tulee tosi hyvää kun paistat niitä voissa (kirkastettu voi toimii parhaiten) kunnes ne saa vähän väriä pintaan ja lisää joukkoon valkosipulia, suolaa ja pippuria, loraus soijakastiketta ja sitruunamehua.
-kasvisgratiini
-pinaattimuhennos
-tillikurkkua
Kiitos vinkeistä! Päädyin uunijuureksiin tällä reseptillä: https://www.arla.fi/reseptit/gratinoidut-apetina-juurekset/
Vierailija kirjoitti:
Kiitos vinkeistä! Päädyin uunijuureksiin tällä reseptillä: https://www.arla.fi/reseptit/gratinoidut-apetina-juurekset/
Älä nyt hyvä ihminen uunijuureksia pakasteista tee. Paloittele tuoreet, niin saat makuakin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kiitos vinkeistä! Päädyin uunijuureksiin tällä reseptillä: https://www.arla.fi/reseptit/gratinoidut-apetina-juurekset/
Älä nyt hyvä ihminen uunijuureksia pakasteista tee. Paloittele tuoreet, niin saat makuakin.
Jos teen tuoreista, niin pitääkö niitä jotenkin esikypsentää höyryttämällä ennen uuniin laittoa? Jos siis teen tuon ohjeen mukaista ruokaa?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kiitos vinkeistä! Päädyin uunijuureksiin tällä reseptillä: https://www.arla.fi/reseptit/gratinoidut-apetina-juurekset/
Älä nyt hyvä ihminen uunijuureksia pakasteista tee. Paloittele tuoreet, niin saat makuakin.
Jos teen tuoreista, niin pitääkö niitä jotenkin esikypsentää höyryttämällä ennen uuniin laittoa? Jos siis teen tuon ohjeen mukaista ruokaa?
No ei niitä esikypsennetä. Suoraan vaan uuniin riittävän kauan.
Myös polenta sopii hyvin kalan kanssa.
Vierailija kirjoitti:
Myös polenta sopii hyvin kalan kanssa.
Aivan totta, olin unohtanut tuon! Mukaan permesaania, kiitos vinkistä, tänään laitetaan.
Kvinoa? On hyvää paistettuna. Huuhdellaan ja liotetaan vedessä 5 minuuttia, siivilän kautta pannulle. Olen paistanut oliiviöljyllä ja mausteita sitten maun mukaan. Toimii myös salaatin seassa.