Vieläkö joku tekee TEELEIPIÄ? Kouluaikoina tein useinkin, oi niitä aikoja:)
Kommentit (19)
Taidankin ryhtyä tekemään, on niin nopeitakin.
ja tarjoan usein vieraillekin. Nopeita ja helppoja. Suosikkini on sellainen taikina, johon tulee muiden perusainesten lisäksi runsaasti juustoraastetta ja pari teelusikallista sambal oelekia.
se yksi kerta koulussa riitti. Mä en tykännyt ollenkaan. Ihan perussämpylätkin parempia.
Munkin tekisi mieli fiilistellä..!!
Eipä niitä kukaan muu suostunut maistamisen jälkeen syömään kuin mieheni ja minä :)
ja siitä lähtien n. kerran kuussa, kun leipä on päässyt loppumaan. Niin helppoja ja nopeita tehdä ja ainekset löytyvät aina kaapista. Lisäksi kyllä hyviäkin vastapaistettuna.
kerran kuukaudessa su aamuisin. Koulun köksänkirjasta katsoo ohjeen ja tekee herkkuaamiaisen
2 dl vehnäjauhoja
2 dl grahamjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 rkl öljyä
2 dl maitoa
Kuivat aineet sekaisin, sitten öljy ja maito. Tästä tulee kaksi leipää ja itse lisään päälle monesti omppuviipaleita ja kanelia. 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.
Tosi hyvää, mutta meilläkään ei muut tykkää kuin minä!
iltapalaksi, saatan laittaan puuron, kaurahiutaleita tai jos on perunamuusin tähteitä ym. sekaan. Juustoraastetta jos on. Tai porkkanaraastetta.
Helppo, edullinen ja ok iltapala lämpimänä.
jauhoja voi vaihdella esim hiivaleipäjauhoa vehnäjauhojen tilalle tai osaksi jopa grahamjauhojenkin tilalle. Saa sillä tavalla vaihdella vähän makua. Juustoa laitan itse leipiin. Kuumina ovat todella hyviä.
Usein aamupalaksi. On niin nopeita ja helppoja. Ja hyviä. =)
Juhlien jälkeisenä aamuna tein niitä krapulaisille kavereilleni. Leipää eikä mitään muutakaan ruokaa ollut, mutta ainekset teeleipiin löytyi. Olin heidän mielestään uskomattoman taitava:-)
tänäkin päivänä :) Välillä raejuusto- tai porkkanaversiona
t. kotitalousope
sitä teeleipä ohjetta (makea) mihin tuli kanelia ja sokeria päälle. olivat rakenteeltaan aika murenevaisia ja Ihania!
Siitä mansikka-köksänkirjasta :)
pitääpä taas pian tehdä. ei saa laittaa liikaa jauhoa eikä paistaa liian kauan.
ja silel joka kyseli grahamjauhoista: eiköhän noita, niin kun mitä tahansa muutakin leipää voi tehdä mistä tahansa jauhoista. tulee vaan vähän eri makuista
mukaillen jotain omia teeleipäviritelmiä. Lapset eivät kamalasti arvosta, mutta minusta ne on hyviä ja mieskin syö.
lauantai-aamuisin, kun olimme lapsia :)