G: paras painstinpannusi/kasarisi? Miksi? Kehu ja ylistä
En jaksa enää näiden Teflonin syöpäpesäkepannujen kanssa jotka hilseilee jo yhden käyttökerran jälkeen ja ties mitä imeytyy ruokaan..!
Kommentit (17)
Tykkään ! Ja heitän n. 2 vuoden välein teflon-pannut roskiin, kun pinta ei enää kiillä. En muuten tiennyt, että kuuluvat ongelmajätteisiin.
Meidän puuliedellä menee kaikki pinnoitetut pannut pilalle alta aikayksikön, kun kuumuus on välillä liian kova. Mutta tuo pannu ei ole mennyt miksikään, sillä voi paistaa lätyt ja pihvit ja kaiken muun, hyviä tulee!
Aika kallis pannuhan tuo on, mutta sattui olemaan tarjouksessa kun ostin.
meillä mnevät normaalilla (ja oikealla) käytöllä vuodessa pilalle. Kun oli palauttanut pannun vuoden välein ja aina saanut uuden (takuuu muistaakseni 5 vuotta) kyllästyin ja ostin Ikeasta 365+ sarjan paistinpannun, joka maksaa murto-osan Hackmannista. Tämä pannu on nyt ollut 3 vuotta ja on kuin uusi yhä edelleen.
Koska käyttö on samanlaista molemmilla pannuilla en voi todeta muuta kuin että IKEAN pannu on TOSI HYVÄ
Aivan mahtavia, rasvaa ei tarvitse paljoa paistamiseen, ruoka ei pala kiinni ja pannut ovat erittäin kestäviä! Toki myös hintavia, mutta ei tarvitse olla joka välissä uusimassa. Joskushan nämä on esim. cittareissa upeissa tarjouksissa... Käsinpesu on tietysti suositeltavaa, kuten pinnoitetuille pannuille yleensäkin..
Matador ei taas sopinut meidän käyttöön yhtään, pitää hirveästi laittaa rasvaa kun jotain paistaa, matador on myös ainut pannu, johon olen saanut pekonin tartutettua kiinni kun en laittanut rasvaa lisäksi... Meillä tavallinen liesi, en osaa sanoa käyttäytymistä muilla malleilla :)
Me käytämme vain valurautapannuja, teräskattiloita ja nyt ostin Iittala myymälästä valurautaisen emaloidun kasarin (siis varrellinen ja kannellinen). En valitettavasti muista nimeä
Sillä on tehty jauhelihakastike muutaman kerran, eikä ole huonoa sanottavaa.
Meillä ei siis olla rasvahysteerikkoja, vaan noiden kanssa käytetään tarvittava määrä oliiviöljyä (loraus) ja sopivan mietoja lämmpötiloja. Valurautapannu ei polta pohjaan, sillä ne ovat rasvapoltettuja (teflonin kanssa joko pannu tai ruoka kärtsäs aina).
kartoiin vähän aikaa sitten noita, ja pinnoittamattomia oli vaikea löytää (kaikki matadorit, scanpanit ja jamie oliverit on pinnoitettuja). Yksi hyvä on käsittääkseni ranskalainen Le creuset, jolla mm. elinikäinen takuu. on emaloitu, vähän sellainen rustiiikkisen/maalaisromanttisen näköinen (ja meilel ei ostettu, koska ei sopinut siis esteetikkomieheni makumieltymyksiin..). Yksi vaihtoehto on ilmeisesti kupari, mutta se on kai niin kallis, että ei juuri myydä muualle kuin ammattikeittiöihin.
Muistelisin, että Arabian myymälässä Helsingin Arabiassa olisi noita kuparisia myytävänä
pysyy hyvänä vain muutaman kuukauden.
SAMAA mieltä kun joku tuolla yllä; Scanpan, hackman ja muut törkykalliit ovat ihan paskoja. Ikean 365+ ehdottomasti paras
jos saatte teflonpannulla ruoan palamaan? Kertaakaan en ole siinä vielä onnistunut enkä ole mikään loistokokki. Eikä ole pannutkaan palaneet
Me käytämme vain valurautapannuja, teräskattiloita ja nyt ostin Iittala myymälästä valurautaisen emaloidun kasarin (siis varrellinen ja kannellinen). En valitettavasti muista nimeä
Sillä on tehty jauhelihakastike muutaman kerran, eikä ole huonoa sanottavaa.
Meillä ei siis olla rasvahysteerikkoja, vaan noiden kanssa käytetään tarvittava määrä oliiviöljyä (loraus) ja sopivan mietoja lämmpötiloja. Valurautapannu ei polta pohjaan, sillä ne ovat rasvapoltettuja (teflonin kanssa joko pannu tai ruoka kärtsäs aina).
kartoiin vähän aikaa sitten noita, ja pinnoittamattomia oli vaikea löytää (kaikki matadorit, scanpanit ja jamie oliverit on pinnoitettuja). Yksi hyvä on käsittääkseni ranskalainen Le creuset, jolla mm. elinikäinen takuu. on emaloitu, vähän sellainen rustiiikkisen/maalaisromanttisen näköinen (ja meilel ei ostettu, koska ei sopinut siis esteetikkomieheni makumieltymyksiin..). Yksi vaihtoehto on ilmeisesti kupari, mutta se on kai niin kallis, että ei juuri myydä muualle kuin ammattikeittiöihin.
Muistelisin, että Arabian myymälässä Helsingin Arabiassa olisi noita kuparisia myytävänä
Mulla on parhaat telfonvehkeet olleet Anttilasta ostettuja "halppistuotteita". Muistaakseni ovat italialaista tekoa, en kuitenkaan mene tuota vannomaan :)
Matador paistinpannu oli pettymys. Tosin ostin sen tarjouksesta niin ei sapettanut kovin paljoa. Sillä ei pysty kulottamaan sipulia/paprikaa ja sen jälkeen paistamaan jauhelihaa. Jauheliha tarttuu pannuun kiinni niin että pinnassa on ohut kerros jauhelihaa. Varmaan joku virhe tuossa meidän pannussa.
Kovanaaman kasari on ihan jees. Se ei meillä ole ollut kovassa käytössä, joten sille ei voi kovaa tuomioa antaa :p
Toinen samanlainen täällä! :D Paras pannu on tällä hetkellä syvä, korkeareunainen ja harmaa halppispannu joka maksoi vissiin kympin. Ollut käytössä yli 2 vuotta, ei naarmun naarmua ja pinnoite virheetön. Olen pessyt käsin, koneessa, tiskiharjalla ja sienellä- kestää kaiken! Samoin olen säilyttänyt pannussa ruokaa useita päiviä (näinhän ei saisi tehdä).
se iso, kasarin mallinen paistoastia. Ihanan iso, ei enää tarvitse tuskailla sen kanssa, että wokki ei mahdu astiaansa...
Mutta se painaa ihan tolkuttomasti.
Pesen koneessakin, mutta yleensä käsin, kun se täyttää koneen alaosan niin tehokkaasti.
Teflon ei kestä kovin kuumaa. Halvat aplavat helposti, parempien kanssa voi paistaa kuumallakin, kun pitää huolen, että ruokaa on tasaisesti, eikä pannu pääse kuumenemään yksikseen. Pihvien paistoon meillä on valurautapannu.
En ymmärrä, miten joku paistelee "miedolla lämmöllä"... Lihalle pannun pitää olla mahdollisimman kuume, jotta nesteet ei valu ulos. Tämä on yksi syy, miksi olen aivan hastunut induktiolieteen. Siinä riittää teho pitämään pannun kuumana, vaikka sille lättää 700 g jauhelihaa paistumaan.
Molempiin tarttuu kaikki kiinni.
Kai mä sitten kohtelen niitä huonosti, mutta kun mun mielestä pihvi kuuluu paistaa kuumalla. Vaikka monissahan luvataan että kestää miltei helvetin lieskatkin niin eivät silti kestä :-(
Olisin onnellinen, jos löytäisin tarttumattoman pannun, joka ei pahastuisi kovista lämpötilosta.
Miten te oikein käsittelette pannujanne jos saatte teflonpannulla ruoan palamaan? Kertaakaan en ole siinä vielä onnistunut enkä ole mikään loistokokki. Eikä ole pannutkaan palaneet
Mutta teflonpannu ei kestä esim. pihvin tai kanafileiden paistoa, jota joskus harrastetaan. Lisäksi toivon, että mun keittiötavarat kestää kauemmin kuin 5 vuotta.
Mutta siis mulla ei oo mitään hinkua teflonpannujen käyttöön, joten ihan mielelläni käytän noita pinnoittamattomia
ei ne kestä. Ostin 2 vuotta sitten Lidlistä paistinpannun, jota on käytetty liki joka päivä, eikä vieläkään naarmun naarmua, maksoi 15.99.
Ensin mulla oli aivan erinomainen Kovanaama-pannu, sitten ostin toisen pienemmän Kovanaama-pannun joka oli aivan paska. Toinen edelleen, vuosien jälkeen, tosi hyväkuntoinen, kun taas toinen oli ihan ritsana jo parin käyttökerran jälkeen.
Siitä ei irtoa ruokaan kemikaalia, korkeintaan teflon -hileitä, ja ne taas tulevat peräpäästäsi ulos sitten aikanaan. Joten älä sen takia ole huolissasi.
Ainoa terveyshaitta, joka teflonin kulumisesta on, on se, että kulumaan tarttuu herkästi ruokaa ja se kerää ajan myötä bakteereja, jos et saa pannua kunnolla puhtaaksi.
"Helsingin Sanomat on julkaissut 7.6.2006 myös norjalais- selvityksen tuloksen, jonka mukaan teflonista ei ole mitään vaaraa. Tavallinen teflon-pannujen ja kattiloiden käyttö keittiössä ei artikkelin mukaan aiheuta terveysvaaroja. Tähän päätyivät Norjan ympäristö-ja elintarvikeviranomaiset selvityksessään. Teflonin vaarallisiksi väitettyjä osasia kaasuuntuu yli 317 celsiusasteen lämmössä. Tällaisiin lukemiin ei kotiliedellä yleensä päästä.
Helsingin Sanomat on julkaissut 27.1.2006 uutisen siitä, että kahdeksan amerikkalaista kemikaaliyritystä on The Washington Post -sanomalehden mukaan sopinut maan ympäristöministeriön kanssa Teflonin terveydelle vaaralliseksi epäillyn komponentin PFOA:n käytön lopettamisesta tai muuttamisesta niin, ettei enää ole vaaraa sen joutumisesta ympäristöön. PFOA:n epäillään aiheuttavan syöpää, minkä vuoksi sen käyttöä leikataan 95 prosenttia viidessä vuodessa.
Helsingin Sanomien Kirsti on puolestaan vastannut teflonpannua koskevaan kysymykseen näin:
"Teflonastioiden käyttäytymistä ei ole tutkittu kovinkaan paljon. Periaatteessa teflon eli polytetrafluorieteeni-niminen muovi rakentuu myrkyllisistä yhdisteistä. Astioiden pinnoitteena se kuitenkin on käytännössä turvallinen suuren lämmönkestävyytensä vuoksi. Se on kemiallisesti täysin kestävä vielä 150 celsiusasteen lämmössä ja kestää lyhyitä aikoja huomattavasti kuumemmassakin. Vaikka esimerkiksi paistinpannun pinnoite rikkoontuisi ja sitä pääsisi ruokaan, syytä huoleen ei ole. Teflon ei hajoa elimistössä vaan poistuu samaa kautta kuin ruoka, jonka mukana se sinne on joutunutkin. Rikkinäinen teflonpannu aiheuttaa kuitenkin hygieenisiä haittoja, sillä ruoka tarttuu helposti rikkoutuneeseen kohtaan kiinni ja palaa, jolloin se näyttää ja maistuu pahalta. Rikkinäisenä teflonpinnoite siis menettää kaikki etunsa, joten teflonpannua todella kannattaa helliä puisilla keittiövälineillä. Pinnoitteen alla yleensä käytettävä alumiini liukenee happamiin aineisiin, mutta paistinpannulla on harvoin mitään hapanta.
Teflonastioita ei pidä hävittää polttamalla, sillä silloin niistä vapautuu myrkyllisiä kaasuja. Rikkinäiset teflonastiat kannattaa mieluiten viedä kaikki kerralla YTV:n ongelmajätteitä kerääviin autoihin, jotka kiertävät Helsinkiä keväisin."
(tuo on kopsattu osoitteesta http://igs.kirjastot.fi/iGS/kysymykset/haku.aspx?word=Teflon)
Totta on, että kalliitkin teflonpannut kuluvat aikanaan rikki. Meillä laitetaan kahdesti päivässä ruokaa ja vaikka osaankin hoitaa pannujani hyvin ja käytän niillä vain asiaankuuluvia välineitä, ne kuluvat.
Paras pannu tähänastisista on ollut Jaimie Olivierin paistinpannu. Kestänyt jo 1,5 vuotta. Kallis on, mutta suosittelen! Kahvakin on erittäin tukeva olematta silti raskas. Eikä kuumene ruuanlaitossa.