Pihlaja-konvehdit ja marmeladikarkit. Eli mikä on ns. kettukarkin maku?!
Raaka-aineluettelossahan ei ole mitään, mikä viittaa makuna mihinkään luonnolliseen, mutta mitä makumaailmaa näissä karkeissa yritetään jäljitellä?
Kommentit (19)
Ne on kuule ajalta kun karkki oli karkki eikä se yrittänyt olla mitään muuta.
Lapsuuteni mummolassa sai kettukarkkeja.
Daaaaaaa...
Vierailija kirjoitti:
Ne on kuule ajalta kun karkki oli karkki eikä se yrittänyt olla mitään muuta.
Lapsuuteni mummolassa sai kettukarkkeja.
Ei kai niissä ole muuta kuin se sokeri. Ihan niin kuin vihreissä kuulissakin.
Maistuu ihan vihreiden kuulien punaiselle versiolle, varmaan samaa tavaraa vähemmällä värillä. :D
Vihreissä kuulissa on kai sentään vähän omenamehua... tai jotain tiivistettä ja maku on olevinaan omena, Pihlajat ei edes yritä olla mitään.
Pihlajakarkin päämaku on glukoosisiirappi eli sokeri ja punaisen värinsä karkki saa viinirypäleen kuorista, mustikoista tai mustista viinimarjoista mikä on merkitty koodilla E163. Pihlajanmarjat jäi pois reseptistä joskus 1982 saatavuusongelmien takia, jolloin karkkien nimi vaihdettiin nykyiseen. Tuolloin karkin maku vaihtui luonnollisesti happamasta erittäin makeaksi.
https://www.fazer.fi/tuotteet-ja-asiakaspalvelu/2055/pihlaja-220g/
https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/tiesitko-tasta-syysta-pihlaj…
Vierailija kirjoitti:
Vihreissä kuulissa on kai sentään vähän omenamehua... tai jotain tiivistettä ja maku on olevinaan omena, Pihlajat ei edes yritä olla mitään.
Vihreät kuulat on päärynän makuisia.
Vierailija kirjoitti:
Pihlajanmarjaa.
Pihlajakarkki ei ole sisältänyt pihlajanmarjaa sitten 1980-luvun. Marjat jätettiin pois reseptistä koska pihlajia ei kasvateta kaupalliseen tuotantoon.
Pihlajanmarjat ovat liian kalliita, koska niitä ei kasvateta teollisesti halpamaissa. Geneerinen marmeladi ilman luonnollisia ainesosia tulee halvemmaksi.
Perinteisesti Pihlajanmarja-karkkeja (siis vanhalla nimellä) annettiin lapsille, koska niissä ei ollut keinotekoisia väri- eikä makuaineita. Vain sokeria, vettä, pihlajanmarjaa ja muistaakseni agar-agaria. Se on ollut monen lapsen ensimmäinen karkki. Siksi siihen liittyy paljon tunteita.
En tiedä,mutta itse en tykkää marmeladista.
Pari kuulaa menee jouluisin,muuten ei.
Eilen lapseni söi vihreää kuulaa ja totesi "tämä maistuu ihan kettukarkille" ... Luimme, että tosiaan, kettukarkin maku on päärynä, kuten vihreän kuulan...
Aloin miettimään, kun nykyään on myös vihreä kuula hillo ja kettu karkki hillo, että ovatko samaa tavaraa eri väreillä värjätty??
Haluan takaisin perus finlandia marmeladit! Ne hedelmön mutoiset, vailla sokerikuorrutetta.
Kettukarkki sisältää päärynää. Eli se on siis se sen maku.
Vierailija kirjoitti:
Eilen lapseni söi vihreää kuulaa ja totesi "tämä maistuu ihan kettukarkille" ... Luimme, että tosiaan, kettukarkin maku on päärynä, kuten vihreän kuulan...
Aloin miettimään, kun nykyään on myös vihreä kuula hillo ja kettu karkki hillo, että ovatko samaa tavaraa eri väreillä värjätty??
Kyllä, molemmissa on päärynää .
Fazerin reseptit. Pihjajanmarjakarkit ilman pihjalaa ja suklaa ilman suklaata. Olispa joku tuottaja joka tekee aitoja karkkeja, vaikka hintavampiakin.
Sokeria.