Tehdäänkö kaikki kirkkaat viinat/vodkat pirtusta (96 %) laimentamalla?
Kommentit (5)
Olen usein miettinyt millä kossuun saadaan se pohjaan poltetun pontikan maku? Polttaako ne tahallaan mäskin pohjaan vai mitä?
Vierailija kirjoitti:
En tiedä mutta maalaisjärjellä ei ole järkevää käyttää tislaamoa puolella teholla ja tehdä jotain 50%:a, vaan tehdä mahdollisimman tujua jota sitten laimentaa.
Näinhän ne tekee eli pullotusta varten laimennetaan. Ja makueroja jää, kuten jokainen kirkkaita vertaillut tietää - toiset on vaan parempia kuin toiset.
Minä laimennan 95% pontikan noin 40% vahvuuteen, eikä se ainakaan alkon perusviinoja pahempaa ole.
Pirtusta ei tule samanmakuista kuin laatuviinasta vaikka sen laimentaa samaan prosenttiin. Maku riippuu siitä minkä makuista se mäski on josta tislataan. Jos tislaat mustikkamäskistä tai pottumäskistä niin maku on ihan eri vaikka prosentit olisi sama.
En tiedä mutta maalaisjärjellä ei ole järkevää käyttää tislaamoa puolella teholla ja tehdä jotain 50%:a, vaan tehdä mahdollisimman tujua jota sitten laimentaa.