Voiko monia eri sienilajeja käyttää samaan ruokaan?
Olen tekemässä sienipiirakkaa ja minulla olisi käytettävänä kanttarelleja (puolikas tarvittavasta määrästä) ja herkkutatteja (kokonainen määrä). Olisiko parempi tehdä piirakka vain yhdestä sienestä (eli tateista) vai sekoittaa kanttarelleja ja tatteja. Mitä te sienitietäjät tuumaatte?
Kommentit (9)
Naitatti, puistatti, ryypätkääpä, hiivasiemi ja homesieni, koita noita.
Jos minulta kysyt niin ei voi mitään sieniä. Muuten luulisin että voi. Satoja kiloja olen kerännyt mutta en itse syö
Kyllä voi,teen itse sienikastikkeen suppiloista ja kantarelleista,samoin piirakan ja keiton.
Tuossa tilanteessa säästäisin kanttarellit muuhun ruokaan, kun kuitenkin puoli annosta jäisi yli. Eihän sille muuten mitään estettä ole, että olisi samassa ruuassa monenlaisia sieniä.
Jos sekoittaa kaikki sienet niin ruuasta tulee sellaista mössöä, että kokki voi syödä sen ihan itse. Vieraille ei ainakaan kannata tarjota.
Miksi ihmeessä ei voisi? Kyllä on taas omituinen kysymys. Ruokiinhan aivan tyypillisesti laitetaan erilaisia aineksia, jopa esimerkiksi useita eri vihanneksia jne. Miettiikö joku oikeasti tällaista?
Ei voi.