Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kuoritko perunan

Vierailija
09.01.2022 |

Itse pesen ja syön kuorineen. Näin olen tehnyt jo kolme vuosikymmentä.
Luin aikoinaan, että aivan kuoren alla on vitamiinisatsi. Onkohan?

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
09.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

En kuori, en kuori myöskään porkkanoita tai maa-artisokkia. Huolellinen pesu juuresharjalla riittää.

Jos teen perunamuhennosta, sitten kuorin mutta vasta keittämisen jälkeen.

Vierailija
2/11 |
09.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

En, ihan turha vaiva ja vitamiinit jää kun ei kuori.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
09.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Peruitko koronan?

Vierailija
4/11 |
09.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

En kuori (enää). Lapsena oli tapana, tarttui ympäristöstä.

Se vitamiinisatsi on aivan mitätön. Sen varaan ei kannata laskea mitään.

Vierailija
5/11 |
09.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Puhun sille hekumallisia juttuja ja se riisuutuu itse

Vierailija
6/11 |
09.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

En kuori. Mun mielestä peruna on maukkaampi kuorineen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
10.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keitetyt perunat kuorin.

Lohko- ja uuniperunat valmistan kuorineen.

Vierailija
8/11 |
10.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vitamiinit ja ravinnot saa maukkaammallakin ruualla kuin perunankuorilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
10.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mä syön vaan ne kuoret ja heitän perunan roskiin

Friteeratut perunankuoret on herättänyt ihmisissä ällötystä mut on ihan hemmetin hyviä!

Vierailija
10/11 |
10.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tosiasia on, että perunassa on yllättävän paljon C-vitamiinia. Kasviksissa usein korkein vitamiini- ja hivenainepitoisuus on juuri kuoren alla (olisiko siinä sitten aktiivisen kasvun alue tai jotain?), joten perunat kannattaisi keittää kuorineen ja kuoria tosiaan vasta keittämisen jälkeen, jos silloinkaan. Toisaalta keittäminen tuhoaa vitamiineja.

Kuitenkin moni peräkammarin poika on selvinnyt ilman keripukkia, koska on syönyt niin paljon perunaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
10.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

En. Kuoret ovat se maukkain osa. Nykyään en kuori enää edes kun teen muussia.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi neljä seitsemän