Uskaltaako kolme päivää yli viimeisen käyttöpäivän joulukinkun loppua laittaa enää hernesoppaan?
Kyseessä on siis 1,5 kilon valmiskinkku, josta vajaat puolet jäljellä. Viimeinen käyttöpäivä oli siis 1.1 2022.
Eli henesoppa siis nyt tulilla ja tarkoitus oli tuo kinkun loppu sekaan viskata, mutta nyt alkoi hieman epäilyttämään.
Elintavikeviranomaisethan on tietenkin sitä mieltä, että uuteen vuoteen mennessä pitäis joulukinkun olla käytetty mihin ikinä sitä käyttääkään, mutta tietenkin he ammattinsa puolesta ovat ylivarovaisia. Perinteisestihän joulukinkkua on kuitenkin poppsittu loppiaiseen saakka, eikä siihen kukaan ole kuollut ja tuskin kovinkaan moni edes sairastunut.
Mutta mitäpä on mielipuolta AV:n "asiantunteva" raati: kinkku soppaan, vai roskikseen?
Kommentit (11)
No en laittaisi
Miksi ihmeessä et pakastanut ajoissa
Yleensä valmiskinkuissa on aika reilusti suolaa, luulisi säilyvän muutaman päivän yli.
Me haistettiin ja maistettiin ja sitten paloiteltiin kinkkukiusaukseen ja syötiin vielä 3 päivää...
Vierailija kirjoitti:
Maista sitä, jos maistuu eltaantuneelle laita kompostiin. Jos kokoajan säilytetty jääkaapissa on tod näk kelvolista.
Mitäs jos se on ollutkin siivoajan, hitsaajan tai timpuroijan eikä kokoajan jääkaapissa?
Se on niin suolaista, että tuskin ihan hetkessä pilaantuu.
Joo on siis säilytetty kokoajan jääkaapissa, eikä ole seissyt hetkeäkään pöydässä, vaan on muutaman kerran leikattu siivuja ja laitettu saman tien takas jääkaappiin.
Maku on tietenkin ihan ok, mutta sehän ei sinällään vielä mitään kinkun bakteerimäärästä kerro.
Vierailija kirjoitti:
Me haistettiin ja maistettiin ja sitten paloiteltiin kinkkukiusaukseen ja syötiin vielä 3 päivää...
Olennaistahan tässä on se, että milloin te sen teitte. Jos minäkin olisin tehnyt soppani uuteen vuoteen mennessä, niin enhän minä olisi epäröimään alkanut.
Vierailija kirjoitti:
Joo on siis säilytetty kokoajan jääkaapissa, eikä ole seissyt hetkeäkään pöydässä, vaan on muutaman kerran leikattu siivuja ja laitettu saman tien takas jääkaappiin.
Maku on tietenkin ihan ok, mutta sehän ei sinällään vielä mitään kinkun bakteerimäärästä kerro.
Kokoajan jääkaappi on hyvä paikka. Ei kannata luottaa muiden ammattiryhmien kaappeihin.
Lihat meni soppaan ja sopasta tuli helkkarin hyvää. Kattellaan sitten huomisella, tuliko mahavaivoja.
Vierailija kirjoitti:
Lihat meni soppaan ja sopasta tuli helkkarin hyvää. Kattellaan sitten huomisella, tuliko mahavaivoja.
No tuliko niitä?
Maista sitä, jos maistuu eltaantuneelle laita kompostiin. Jos kokoajan säilytetty jääkaapissa on tod näk kelvolista.