Mitä valmis-puolivalmisruokaa voisi tehdä pakastimeen?
Niin että ei tarvitsisi joka päivä alkaa alusta.
Mitä suosittelet?
Kommentit (10)
lihamakaronilaatikko
lasagne
tomaattikeitto
porkkana-bataattisosekeitto
linssikeitto
tofupallot
pizza
- näitä meiltä löytyy pakastimesta nyt, koska on tehty iso satsi kerralla eikä viitsitty syödä yli kolmea päivää putkeen samaa.
ai niin, on meillä myös valmista poronkäristystä ja paistamista vaille valmista imellettyä perunalaatikkoa pakkasessa.
Juurekset on nyt edullisia. Lohko ja esikeitä muutama minuutti ja pakasta. Esim. porkkanaa, lanttua, punajuurta.
Eihän ne pakastevihannekset paljoa kaupasta ostettunakaan maksa.
Kaalikaatikon voi mielestäni paistaa valmiiksi ja pakastaa. Silakkalaatikko jotenkin menettää rakennettaan.
Ostin joulun jälkeen kinkun alle 2 e kilo ja ajattelin paistaa ja pakastaa. Siitä saa äkkiä jotain ruokaa kevään mittaan.
ihan kaikkea ruokaa mitä yleensä teet voi pakastaa
Vierailija kirjoitti:
Esimerkiksi erilaiset soseet. Olen tehnyt pakkaseen kurpitsasosetta parin desin annoksissa risottoa, pastakastiketta tai vaikka sosekeittoa varten. Kurpitsasta tulee muutenkin niin paljon ruokaa, että kaikkea ei saa kerralla käytettyä.
Valmiiksi voi tehdä erilaisia kasvis/lihapullia.
Kaalilaatikon voi ainakin tehdä paistamista vaille valmiiksi pakkaseen. Myös moni muu laatikko käy pakastettavaksi raakana mutta pastapohjaiset mössööntyvät.
Siis onko tuo kesäkurpitsaa?
Talvikurpitsahan on aika valmista syötäväksi keitettynä ja soseutettuna, siis kurpitsapyree.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Esimerkiksi erilaiset soseet. Olen tehnyt pakkaseen kurpitsasosetta parin desin annoksissa risottoa, pastakastiketta tai vaikka sosekeittoa varten. Kurpitsasta tulee muutenkin niin paljon ruokaa, että kaikkea ei saa kerralla käytettyä.
Valmiiksi voi tehdä erilaisia kasvis/lihapullia.
Kaalilaatikon voi ainakin tehdä paistamista vaille valmiiksi pakkaseen. Myös moni muu laatikko käy pakastettavaksi raakana mutta pastapohjaiset mössööntyvät.
Siis onko tuo kesäkurpitsaa?
Talvikurpitsahan on aika valmista syötäväksi keitettynä ja soseutettuna, siis kurpitsapyree.
Ihan talvikurpitsa tai myskikurpitsa. Itse paahdan uunissa. Eihän sille paljoa tarvitse tehdä mutta nopeuttaa kyllä ruuanlaittoa, jos on valmiiksi paahdettu ja soseutettu.
Sosekeitot
Erilaiset lihapullat, soosilla tai ilman
Lihapadat
Kanaruuat, viimeksi tein Igorin kanaa
Kaalilaatikko, myös valmiiksi paistettuna
Hernekeitto
Itse olen tehnyt moussakaa, lasagnea ja lihapullia. Joulun alla olen monesti tehnyt reilusti laatikoita. Ne on loput syöty sitten vaikka helmikuussa possun tms. lisukkeena.
Vierailija kirjoitti:
ihan kaikkea ruokaa mitä yleensä teet voi pakastaa
Perunaruokia ei voi oikein pakastaa.
Meillä on oikeastaan kielletty ruuan jämien pakastus. Jos ruokaa jää vähän niin sen joku syö seuraavana päivänä.
En halua meidän pakastimesta mitään jämäruokien hautausmaata.
Esimerkiksi erilaiset soseet. Olen tehnyt pakkaseen kurpitsasosetta parin desin annoksissa risottoa, pastakastiketta tai vaikka sosekeittoa varten. Kurpitsasta tulee muutenkin niin paljon ruokaa, että kaikkea ei saa kerralla käytettyä.
Valmiiksi voi tehdä erilaisia kasvis/lihapullia.
Kaalilaatikon voi ainakin tehdä paistamista vaille valmiiksi pakkaseen. Myös moni muu laatikko käy pakastettavaksi raakana mutta pastapohjaiset mössööntyvät.