Nyt sitten apuja, onko tuo kala pilalla??
Ostin eilen savulohta CM:n kalatiskiltä ja nyt kun rupesin siitä ruokaa tekemään (savulohipastaa) niin kalan liha onkin aivan pehmeätä mössöä?? Siis kauttaaltaan koko 600g pala ihan pehmeätä mössöä?!
Kommentit (9)
Vierailija kirjoitti:
Jos se haisee ja maistuu hyvälle, se on hyvää vaikka rakenne onkin pehmeää.
En uskalla maistaa, koska koko hiivatin kalafile on sellaista voimaisen pehmeätä mössöä. Ostan säännöllisesti esim.loimulohta eikä kalan lihan käsittääkseni kuulu olla tuollaista höttöä.
Vituttaa ihan urakalla, 20€ pala ja siitä piti tosiaan tehdä päivän ruoka. Eikä edes asuta ihan kys Cittarin lähellä, että lähtisin tuota nyt sinne raijaamaan tms, kai pitää sitten soittaa..
Ap
No eikö savukalan kuulu olla pehmeää? 🤔
Vierailija kirjoitti:
No eikö savukalan kuulu olla pehmeää? 🤔
Miksi sen pitäisi olla jotenkin erilaista kuin vaikkapa loimutettu lohi? Eihän siinä ole muuta eroa kuin että savustettu eikä loimutettu. En ole kalastaja tms, mutta en ole ikinä kuullut/lukenut, että sen kalan lihan kuuluisi olla voimaista, osin limaista, mössöhöttöä.
Ja kauppa ei edes vastaa, kun yritin soittaa vaan menee 2 eri numeroa puhepostiin Kele!
Ap
Uusavuton kysyy neuvoja. Saanut kaksi ja molemmat haukuttu lyttyyn. Lisäksi haukuttu kauppa jo kahteen kertaan, myymisen ja puhelimeen vastaamattomuuteen vuoksi. Jatkakaa. 👍🏻😆
Varsinkin norjan lohi mitä suurempi kala ollut sitä rasvaisempi, ja sen rasvan takia kypsä liha voi olla täysin pehmeätä mössöä.
Hajusta tunnistat onko ok
Kirjolohen liha on usein kiinteämpää.
Savustettu on pehmeämpää kuin loimutettu.
Kyllä kala itse kertoo hajullaan siitä, onko pilaantunut vai ei.
Kun se savun aromi hämää ja peittää osaltaan.
Sain yhteyden liikkeeseen ja itse kalatiskin jehuun, totesi ettei savustetun(kaan) pidä olla voimaista mössöä vaan lihan ikäänkuin lohkeavaa.
Pahoitteli kovasti ja hyvitys käytettävissä, kun siellä asioimme seur kerran. Täytyy vain käydä nopeammin kuin mitä tätä edeltävä keikka joka oli v.2019..
Ap
Jos se haisee ja maistuu hyvälle, se on hyvää vaikka rakenne onkin pehmeää.