Kokeneet kinkun paistajat auttakaa
Kun otan kinkun huoneenlämpöön, kuinka monta tuntia (noin) kestää että valmis uuniin? 4kg kinkku kyseessä.
Kommentit (19)
Vierailija kirjoitti:
Heti
Jos otat jääkaapista?
Älä nyt tuntikaupalla pöydällä pidä. Pääliosa lämpenee liikaa ja alkaa bakteerit kasvaa. Itse pidän ehkä 30min ja törkkään uuniin.
Nopeammin taisi sulaa vesihauteessa, mutta heitän tässä lonkalta että 10 tuntia kestää sulaa huoneenlämmössä. Suosittelevat jääkaappisulatusta, mutta mitään eroa en ole huomannut kyllä.
Vierailija kirjoitti:
Älä nyt tuntikaupalla pöydällä pidä. Pääliosa lämpenee liikaa ja alkaa bakteerit kasvaa. Itse pidän ehkä 30min ja törkkään uuniin.
Oikeesti niin vähänkö. Kiitos!
Vierailija kirjoitti:
Nopeammin taisi sulaa vesihauteessa, mutta heitän tässä lonkalta että 10 tuntia kestää sulaa huoneenlämmössä. Suosittelevat jääkaappisulatusta, mutta mitään eroa en ole huomannut kyllä.
Hitto vielä se unohtui eli ei ole jäässä🤣
Sulanut kinkku siirretään huoneen lämpöön ja uuniin kun sisälämpötila on n. 10 astetta, tähän menee n. 1h/kg.
Uuniin silloin kun sisälämpö 10astetta
4 kg kinkku (ei jääkaappikylmä) uunin lämpötila 80 astetta 5tuntia. Hyvän mehevä ei kuiva.
Vierailija kirjoitti:
Sulanut kinkku siirretään huoneen lämpöön ja uuniin kun sisälämpötila on n. 10 astetta, tähän menee n. 1h/kg.
Hyvä, siis noin 4 tuntia. Paljonkohan suunnilleen uunissa, toiset 4?
Eikö ihmiset osaa googlettaa?
Täällä tulee väärää tietoa monelta.
Olen huomannut parhaaksi tavaksi seuraavan. Otan kinkun jääkaapista ja upotan sen kylmään veteen. Annan olla vedessä 3-4 tuntia. Kinkusta liukenee liika suola veteen ja lihan lämpötila on tasainen, kun laitan sen uuniin 100 asteeseen ritilän päälle. Ritilä puolestaan on uunipellin päällä ja uunipellillä on koko ajan vettä, joka pitää kinkun menevänä ja sinne tippuu myös rasva.
Oon pistänyt suoraan jääkaapista ja paista ilman paistopussia ritilän päällä. ei ole ikinä tullut kuivaa kinkkua.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sulanut kinkku siirretään huoneen lämpöön ja uuniin kun sisälämpötila on n. 10 astetta, tähän menee n. 1h/kg.
Hyvä, siis noin 4 tuntia. Paljonkohan suunnilleen uunissa, toiset 4?
Uunissa n. 4-5h.
Vierailija kirjoitti:
Olen huomannut parhaaksi tavaksi seuraavan. Otan kinkun jääkaapista ja upotan sen kylmään veteen. Annan olla vedessä 3-4 tuntia. Kinkusta liukenee liika suola veteen ja lihan lämpötila on tasainen, kun laitan sen uuniin 100 asteeseen ritilän päälle. Ritilä puolestaan on uunipellin päällä ja uunipellillä on koko ajan vettä, joka pitää kinkun menevänä ja sinne tippuu myös rasva.
Kiitos ❤️
Ensimmäinen 0,5 tuntia uunissa 200 asteessa. Sen jälkeen laske lämpö 100 asteeseen ja paista noin 1,5h/kg, kunnes sisälämpötila on 75-77 astetta.
Vierailija kirjoitti:
Olen huomannut parhaaksi tavaksi seuraavan. Otan kinkun jääkaapista ja upotan sen kylmään veteen. Annan olla vedessä 3-4 tuntia. Kinkusta liukenee liika suola veteen ja lihan lämpötila on tasainen, kun laitan sen uuniin 100 asteeseen ritilän päälle. Ritilä puolestaan on uunipellin päällä ja uunipellillä on koko ajan vettä, joka pitää kinkun menevänä ja sinne tippuu myös rasva.
Minäkin käytän samaa systeemiä uunissa paitsi, että kinkku on paistopussissa ja syvä uunipelti on tyhjänä ja turvakaukalona jos sattuu pussi repeämään. Voi sitä vi****sen määrää kun joudut puhdistamaan litran tai kaksi kinkun rasvaa uunista, kaapiston rakenteista, lattialta yms minne se voi levitä. Kannattaa olla varovainen tämän suhteen nimimerkillä "kokemusta on" 😆
Heti