Oletko koskaan syönyt vietnamilaista ruokaa? Tykkäsitkö?
Kommentit (31)
Kyllä, matkussellessani Vietnamissa. Ihan älyttömän hyvää.
pho-keitto on hyvää, olen tehnyt itsekin
Vierailija kirjoitti:
pho-keitto on hyvää, olen tehnyt itsekin
Onko pho vähän kuin ramen ilman nuudeleita?
Minusta hyvin mautonta verrattuna jopa mietoon thairuokaan, tai kiinalaiseen. Jopa indonesialaisessa tai malesialaisessa ruuassa enemmän makuja.
Banh mi sämpylät ovat todella hyviä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
pho-keitto on hyvää, olen tehnyt itsekin
Onko pho vähän kuin ramen ilman nuudeleita?
Pho-keitossa on kyllä nuudelit. Liemi on ihan omanlaisensa, mausteena mm. tähtianista ja neilikkaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
pho-keitto on hyvää, olen tehnyt itsekin
Onko pho vähän kuin ramen ilman nuudeleita?
Phở, pronounced "fuh," is a Vietnamese soup that is normally made with a bone-beef broth, banh pho noodles, and thinly sliced beef, that's often served with bean sprouts and other fresh herbs on the side. Not to be confused with Japanese ramen, which is usually made with wheat noodles, pho is made with rice noodles.
Vierailija kirjoitti:
Minusta hyvin mautonta verrattuna jopa mietoon thairuokaan, tai kiinalaiseen. Jopa indonesialaisessa tai malesialaisessa ruuassa enemmän makuja.
Mun mielestä ei ole lainkaan mautonta. Ei välttämättä hirveän tulista, mutta makua kyllä löytyy.
Vierailija kirjoitti:
Minä ostin siellä kerran marketista grillikanan sellaisessa lämpöpussissa jollaisissa ne myydään myös täällä Suomessa, mutta näytti ja haisi oudolle, ja kun kysyin niin se oli kuulemma grillattu koiranpentu! Luinen lihakasa, karvat oli poistettu, nahat oli kärvennetty! YÖÖÖÖK! Onneksi en ehtinyt maistamaan!
Mitä jos olisit maistanut ja se olisikin maistunut tosi hyvältä :-D
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
pho-keitto on hyvää, olen tehnyt itsekin
Onko pho vähän kuin ramen ilman nuudeleita?
Phở, pronounced "fuh," is a Vietnamese soup that is normally made with a bone-beef broth, banh pho noodles, and thinly sliced beef, that's often served with bean sprouts and other fresh herbs on the side. Not to be confused with Japanese ramen, which is usually made with wheat noodles, pho is made with rice noodles.
Phở, lausutaan "fuh", on vietnamilainen keitto, joka valmistetaan tavallisesti luu-naudanlihaliemestä, banh pho -nuudeleista ja ohuiksi viipaloidusta naudanlihasta, jota tarjoillaan usein pavunversojen ja muiden tuoreiden yrttien kanssa. Ei pidä sekoittaa japanilaiseen rameniin, joka valmistetaan yleensä vehnänuudeleista, mutta pho valmistetaan riisinuudelista
Tykkään kyllä ja haen usein Pho-keittoa lounaaksi. Vietnamilainen ruoka on vähän kuin thai-ruuan miedompi ja kevyempi sukulainen.
Siinä missä thai-keittiössä on kookosmaitoon tehtyjä tulisia curryjä, vietnamIlainen ruoka on kirkkaaseen liemeen valmistettuja tuoreilla yrteillä maustettuja varsin yksinkertaisia keittoja.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Minusta hyvin mautonta verrattuna jopa mietoon thairuokaan, tai kiinalaiseen. Jopa indonesialaisessa tai malesialaisessa ruuassa enemmän makuja.
Mun mielestä ei ole lainkaan mautonta. Ei välttämättä hirveän tulista, mutta makua kyllä löytyy.
Sama.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä, söin koiranlihaburgerin ja lepakkokeittoa sekä eläviä hyttysiä jotka oli semmosen pihvin muodossa, ja myös koiranmällikeittoa. Tykkäsin!
Jos ei koskaan poistu sieltä Pihtiputaan takaa niin se viestiminen on varmaa jotain tällaista?
Vierailija kirjoitti:
Minä ostin siellä kerran marketista grillikanan sellaisessa lämpöpussissa jollaisissa ne myydään myös täällä Suomessa, mutta näytti ja haisi oudolle, ja kun kysyin niin se oli kuulemma grillattu koiranpentu! Luinen lihakasa, karvat oli poistettu, nahat oli kärvennetty! YÖÖÖÖK! Onneksi en ehtinyt maistamaan!
Mitä ällöä tossa on? Miksi koiranpentu ois ällömpi syödä kuin kana?
Vierailija kirjoitti:
Tykkään kyllä ja haen usein Pho-keittoa lounaaksi. Vietnamilainen ruoka on vähän kuin thai-ruuan miedompi ja kevyempi sukulainen.
Siinä missä thai-keittiössä on kookosmaitoon tehtyjä tulisia curryjä, vietnamIlainen ruoka on kirkkaaseen liemeen valmistettuja tuoreilla yrteillä maustettuja varsin yksinkertaisia keittoja.
Mistä haet?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tykkään kyllä ja haen usein Pho-keittoa lounaaksi. Vietnamilainen ruoka on vähän kuin thai-ruuan miedompi ja kevyempi sukulainen.
Siinä missä thai-keittiössä on kookosmaitoon tehtyjä tulisia curryjä, vietnamIlainen ruoka on kirkkaaseen liemeen valmistettuja tuoreilla yrteillä maustettuja varsin yksinkertaisia keittoja.
Mistä haet?
Sieltä mistä sää et
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Minusta hyvin mautonta verrattuna jopa mietoon thairuokaan, tai kiinalaiseen. Jopa indonesialaisessa tai malesialaisessa ruuassa enemmän makuja.
Mun mielestä ei ole lainkaan mautonta. Ei välttämättä hirveän tulista, mutta makua kyllä löytyy.
En oikein ymmärrä mitä järkeä olisi keittää tuntikausia pho-keiton hienostunutta makua ihan vain siksi että sitä syödessä vetää kyytipojaksi jotain chilitahnaa millä saa vedet silmiin ja naaman punaiseksi.
Vietnamilaiset kevätrullat on ihan sairaan hyviä!
Ja grillatut jättikatkaravut jonkun Ihanan kastikkeen kanssa. Tykkään kyllä kaikesta Vietnamilaisesta.
Tykkään kovasti! Vietnamissa ja muualla maailmalla olen syönyt. Suomesta sitä on vaikea saada ja itse on vähän työlästä valmistaa niin tulee harvoin tehtyä.
Minun top-3 suosikit:
- Bánh mì (voittaa kaikki muut lounassämpylät, parhaat olleet ehkä Ho Chi Minh Cityssä, tosi hyviä myös Danangissa, eikä ollenkaan huono se Vientianesta Laosista ostamani sämpyläkään, ja on melko helppo tehdä itsekin)
- Bún chả (lihapullat, parhaat bunchat olen syönyt hanoilaisessa katukeittiössä, pienellä muovijakkaralla istuen)
- Bún bò Huế (naudanlihakeitto, parhaan annoksen olen saanut Huếssa, kuinka ollakaan)
Minä söin paistettua vermiselliä, jossa oli seassa kaikenlaista. Se oli herkullista. Mistä sellaista saisi?