IL: Kouvolan alueen pitserioissa gluteenittomista pizzoista vähemmistö oikeasti gluteenittomia
20:n pitsan näytteistä vain kuuden tulos oli gluteeniton. Neljä pitsoista oli erittäin vähägluteenisia ja loput 10 sisälsivät gluteenia. Gluteenipitoisuudet olivat osassa näytteitä jopa todella korkeita.
He, kuka sellaista pahvinmakuista gluteenipitoista pitsaa oikein tilaa?
Kommentit (43)
Toi gluteiiniton ruokavalio kuuluu hetken kotkotuksiin ja trendeihin. Harva on oikeasti sairastuu gluteiinista. Siispä pitseriat laittavat pitsoihin 2 euroa lisää hintaa ja antaa muotitietoiselle tollolle normaalipitsan eikä tämä huomaa mitään.
Saisivat laittaa tämmöisistä tuloksista pitserian oven säppiin pitkäksi aikaa jotta alkaisi yrittäjiä kiinnostaa tehdä asiat kuten pitää. Eipä ole paljon luottoa näiden paikkojen hygieniatasoon muutenkaan tämän uutisen jälkeen.
Julkaisisivat ne pitseriat, joiden pitsa oli oikeasti gluteeniton.
Vierailija kirjoitti:
Julkaisisivat ne pitseriat, joiden pitsa oli oikeasti gluteeniton.
rasismivaara?
Vierailija kirjoitti:
Toi gluteiiniton ruokavalio kuuluu hetken kotkotuksiin ja trendeihin. Harva on oikeasti sairastuu gluteiinista. Siispä pitseriat laittavat pitsoihin 2 euroa lisää hintaa ja antaa muotitietoiselle tollolle normaalipitsan eikä tämä huomaa mitään.
Kotkotuksiin? Ai siis keliakia? Ystäväni joutuisi sairaalaan noita syötyään. Että kot kot sinne vaan.
Vierailija kirjoitti:
Mite sine sano pizza pepen kaiki pissa glteniton.
minä olla jonne. minä olla penali terävi kynä
jos ei ole osaamista tai halua tehdä kunnolla hommia, niin kannattaisi varmaan poistaa listoilta sellaiset ruoat joiten teossa pitää olla tarkkana.
Järkyttävää välinpitämättömyyttä.
Ei sitten myy gluteenitonta jos ei halua tehdä sitä kunnolla.
Yllättyneitä ovat allihopa, allihopa, allihopa...
Vierailija kirjoitti:
Järkyttävää välinpitämättömyyttä.
Ei sitten myy gluteenitonta jos ei halua tehdä sitä kunnolla.
Se olla vain mainos!
Vierailija kirjoitti:
Toi gluteiiniton ruokavalio kuuluu hetken kotkotuksiin ja trendeihin. Harva on oikeasti sairastuu gluteiinista. Siispä pitseriat laittavat pitsoihin 2 euroa lisää hintaa ja antaa muotitietoiselle tollolle normaalipitsan eikä tämä huomaa mitään.
Oon siis ollut aikaani edellä, kun jo vuonna 2000, 7-vuotiaana sain diagnoosin keliakiasta. Siitä asti oon joutunut välttämään gluteenia ja sun kaltaiset urpot, joiden mielestä gluteenin välttely on vaan turhaa kotkotusta lähinnä vituttaa. 🙃
Italiassa eivät monessa pizzeriassa halua edes tehdä gluteenitonta pizzaa koska maku ei ole hyvä.
Vierailija kirjoitti:
Toi gluteiiniton ruokavalio kuuluu hetken kotkotuksiin ja trendeihin. Harva on oikeasti sairastuu gluteiinista. Siispä pitseriat laittavat pitsoihin 2 euroa lisää hintaa ja antaa muotitietoiselle tollolle normaalipitsan eikä tämä huomaa mitään.
Vaihdat mielipidettäsi, kun ensimmäisen kerran olet julkisella paikalla syömässä ja keliaakikkokaverisi ripuloi housuihinsa ja menee sen jälkeen niin huonoon kuntoon, että joudut tarjoilijan kanssa kantamaan kakkapyllyn taksiin.
Keliakia on yleistynyt todella paljon, samoin kuin vehnäyliherkkyys. Miksi sinun napaasi kaivaa se, miten joku muu huolehtii terveydestään?
Ravintoloissa kyllä tiedetään mitkä sairaudet ovat oikeita ja mitkä kuvitteellisia. Esimerkiksi lastentarhatädit kun tulevat syömään niin jokaisella heillä on vähintään 5 erilaista ruoka-aine allergiaa. Siksi heiltä laskutetaan vittumaisen asiakkaan lisää pari euroa.
Tällaisten takia en gluteenisensitiivisenä syö ravintoloissa. He eivät ymmärrä, miten helposti kontaminatio tapahtuu, joten heidän katteettomat lupaukset eivät merkitse minulle mitään. Suurimman osan autoimmuunisairauksien kirvoittaja on gluteeni tai maidon kaseiini-proteiini, joten syytä olisi herätä ravintola-alan ja päättäjien.
Vierailija kirjoitti:
Toi gluteiiniton ruokavalio kuuluu hetken kotkotuksiin ja trendeihin. Harva on oikeasti sairastuu gluteiinista. Siispä pitseriat laittavat pitsoihin 2 euroa lisää hintaa ja antaa muotitietoiselle tollolle normaalipitsan eikä tämä huomaa mitään.
Tämä!
Vierailija kirjoitti:
Ravintoloissa kyllä tiedetään mitkä sairaudet ovat oikeita ja mitkä kuvitteellisia. Esimerkiksi lastentarhatädit kun tulevat syömään niin jokaisella heillä on vähintään 5 erilaista ruoka-aine allergiaa. Siksi heiltä laskutetaan vittumaisen asiakkaan lisää pari euroa.
Ravintolassa ei tiedetä, kenellä asiakkaalla on keliakia. Tai muitakaan ruoka-aineallergioita.
Vierailija kirjoitti:
Toi gluteiiniton ruokavalio kuuluu hetken kotkotuksiin ja trendeihin. Harva on oikeasti sairastuu gluteiinista. Siispä pitseriat laittavat pitsoihin 2 euroa lisää hintaa ja antaa muotitietoiselle tollolle normaalipitsan eikä tämä huomaa mitään.
Kyllä, suolinukan tuhoutuminen ja housuun pa""minen on todella trendikästä.
Onko keliakian vähättely samaa, jota laktoosi-intoleranssia sairastavat joutuivat kestämään 20 vuotta sitten?
No keliaakikot tilaa, heille tavallinen pitsa ei ole vaihtoehto. Huolestuttava tulos, pitserioiden pitää skarpata ja joko varmistua, että gluteenittomana myyty pitsa on gluteeniton tai sitten olla tarjoamatta gluteenitonta vaihtoehtoa. Gluteenittomuus on mahdollista toteuttaa riittävän turvallisella tavalla jos osaamista ja halua löytyy.