Kotona maitoa, jauhelihaa, perunoita, sipulia. Mitä tekisitte ruuaksi?
Kommentit (51)
Tekisin perinteisen ruskean jauhelihakastikkeen perunoiden kanssa. Minusta se on hyvää, kun silloin tällöin syö. Tosin meillä sitä syö vain minä ja nuorempi lapsi. Kaveriksi laitan porkkanaraastetta ja punajuurisalaattia.
Älä ainakaan jauhelihakastiketta tai lihapullia
Perunasoselaatikkoa, perunamuusia ja lihapullia tai jauheliha-perunavuokaa
Mäkin tekisin perunalaatikkoa. Eli siis viipaleiksi ne perunat. Toki myös lihapullat ja muusi maistuisi.
Leikkaisi perunat ohuiksi aiivuiksi jotka katsoisin vuokaan kerroksittain paistetun jauhelihan kanssa. Sipuli olisi jauhelihasta mukana. Kaataisi maidon tuon perunaviipale-jauhelihatäyte-kerroksien päälle. Laittaisin uuniin.
Antaisin ruualle nimen Pottuloota.
Kiitos ajatuksista. Olisi hyvä jos sen voisi vielä lämmittää huomennakin mitä siitä jää. Ilmeisesti laatikko paras?
Ap
Vierailija kirjoitti:
Kiitos ajatuksista. Olisi hyvä jos sen voisi vielä lämmittää huomennakin mitä siitä jää. Ilmeisesti laatikko paras?
Ap
Kyllä ranskikset menee pussin pohjalta kylmänäkin. Säästää sähköä ja aikaa samalla, kun ei tarvi lämmittää
Peruna-jauhelihapullia sipulipedillä 😀
Tekisin paimenen paistosta, meillä syötiin sitä viime viikonloppuna ja on hyvää.
Eli paistat jauhelihan ja kuullotat sipulin, teet ruskeankastikkeen, jossa hyvin mausteita mm worchesterkastiketta ja yhdistät nämä.
Teet muusin ja laitat vuokaan jauhelihakastiketta, sekä muusia kerroksittain, päälle juustoraastetta, jos löytyy.
Tarkempia ohjeita tuohon löytyy googlaamalla.
Vierailija kirjoitti:
Tekisin paimenen paistosta, meillä syötiin sitä viime viikonloppuna ja on hyvää.
Eli paistat jauhelihan ja kuullotat sipulin, teet ruskeankastikkeen, jossa hyvin mausteita mm worchesterkastiketta ja yhdistät nämä.
Teet muusin ja laitat vuokaan jauhelihakastiketta, sekä muusia kerroksittain, päälle juustoraastetta, jos löytyy.
Tarkempia ohjeita tuohon löytyy googlaamalla.
Joo. Tää on hyvä.
Oletteko muuten huomanneet sellaisen asian perunaviipaleista laatikkoruuassa, että jos tekee ihan ohuita viipaleita, ne jää helpommin vähän sellaiseksi raaoiksi eli koviksi, kun taas hiukan paksummat viipaleet tulee pehmeiksi? Minä laitan perunaviipaleet aina aika paksuina viipaleina, lähemmäs sentin paksuisia.
Vierailija kirjoitti:
Tekisin paimenen paistosta, meillä syötiin sitä viime viikonloppuna ja on hyvää.
Eli paistat jauhelihan ja kuullotat sipulin, teet ruskeankastikkeen, jossa hyvin mausteita mm worchesterkastiketta ja yhdistät nämä.
Teet muusin ja laitat vuokaan jauhelihakastiketta, sekä muusia kerroksittain, päälle juustoraastetta, jos löytyy.
Tarkempia ohjeita tuohon löytyy googlaamalla.
Voi olla ihan perus jauhelihakastike. Laitan jauhoja jauhelihanrurkistuksen kanssa ja sitten päälle lientä.
Voi tehdä niin, että yhtään kastike ja muusi ja huomenna sitten uuniin. Silloin huomenna on ihan tuore ruoka.
Alle kastike ja päälle muusi. Ei kerroksittain. Tulee sotkua.
"paimenen paistos" 😂
Keksikää lisää hifi-nimiä. Jauheliha-muussivuoka.
No perunoita ja jauhelihakastiketta, sitä söin kotona.
Vierailija kirjoitti:
Leikkaisi perunat ohuiksi aiivuiksi jotka katsoisin vuokaan kerroksittain paistetun jauhelihan kanssa. Sipuli olisi jauhelihasta mukana. Kaataisi maidon tuon perunaviipale-jauhelihatäyte-kerroksien päälle. Laittaisin uuniin.
Antaisin ruualle nimen Pottuloota.
Ei maitoa!
Kermaa tai sitten maitokastikketta. Tai lihalientä.
Vierailija kirjoitti:
"paimenen paistos" 😂
Keksikää lisää hifi-nimiä. Jauheliha-muussivuoka.
Jsuheliha-muusivuoka on eri ruokalaji. Oli koulussa muinoin. Siinä on löysän muusin sekaan laitettu paistettua jauhelihaa mössöksi.
Eli oli jauhelihaperunasosevuoka.
Perunamuusia ja lihapullia