Valmislaatikoiden ”tuunaus”?
Olen aina tehnyt itse laatikot, mutta tänä vuonna ollaan niin pienellä ja vähäruokaisella naisporukalla että ajattelin ettei kannata ehkä itse alkaa meille kolmelle laatikoita vääntää kun niitä ei montaa kauhallista mene.
Miten olette niitä valmislaatikoita tuunanneet - kermaa, mausteita vai mitä? Vai tarviiko niille ylipäänsä tehdä mitään?
Kommentit (10)
Vierailija kirjoitti:
Kaikki paranee kun lisää reilusti voita.
Kiitos vinkistä!
/ap
Mutta miten niihin valmiisiin foliolaatikoihin lisätään sitä kermaa ja voita, koska monissa niissä se rapeahko paistunut pinta? Jos vain sotken sinne sekaan niin siellä seassa on niitä pinnan palasia.
Ymmärrättekö mitä tarkoitan?
En tuunaile mitenkään. Enkä mitään tuunailuja kaipaa.
PS. voin lisäämistä en voi edes kuvitella, mutta makuasia. En käytä voita muutenkaan kuin joskus kaloja pannulla paistaessa (enkä juuri koskaan siihenkään).
Painele pintaan kuvio lusikalla niin että pintq rikkoutuu. Sitten vähän kermaa alle ja vähän voita päälle.
Siirrä massa kunnon voideltuun uunivuokaan ja sekoita vähän kermaa sekaan ja paista uunissa. Siis kunnon paisto, ei valjuksi lämmitys.
Minusta ne valmislaatikot ovat aina olleet ihan hyviä sellaisenaan, en ole "tuunannut".
Porkkanalooraan loraus kermaa, hiukan muskottipähkinää ja valkopippuria. Raastettu tuore inkivääri on pikantti vaihtoehto.
Lanttulooran sekaan vähän siirappia tai hunajaa, kananmuna ja muskottipähkinää sekä valkopippuria. Voitakin voi lisätä.
Perunalaatikkoon voita ja kermaa tai maitoa. Ehkä siirappia ja muskottipähkinääkin. Voit kokeilla mausteena vaikkapa rosmariinia.
Kun olet maustanut laatikot, lusikoi ne kauniisiin, uuninkestäviin astioihin.
Kaikkiin laatikkoihin voi lisätä pinnalle korppujauhoa tai leipämurskaa ennen lämmittämistä. Lopuksi kannattaa kruunata laatikot vielä muutamalla voinokareella ennen kuin ne menevät uuniin.
Itse olen laittanut voita ja joskus kermaa. Voin olen vaan laittanut päälle, kerman sekoittanut sekaan. Pelkkä voi kyllä mielestäni riittää.
Ei kannata tuunata yhtään, niissä on jo valmiiksi paljon kermaa ja voita. Valitsee vaan suoraan merkin, mikä kelpaa. Monien mielestä esim Kokkikartano on hyvää. Oikeaan tarjoiluastiaan kannattaa tietysti joulupöydässä laittaa.
Kaikki paranee kun lisää reilusti voita.