Saaristolaisleivän leipominen piimästä, kokemuksia?
Ostin valmiin Tuoppi-jauhoseoksen jossa sanotaan että lisää vesi ja kuivahiiva. Katsoin Valion sivuilta että piimään tehtynä saanut hyvät arvioinnit niin jos vaihtaisikin nesteen siihen? Ja sitten siellä Valion sivuilla oli että leipää pitäisi sivellä jollain kahvi-siirappiseoksella kesken paiston, onko tämä hyvä idea vaikkei jauhoseoksen purkki näin ohjeistakaan? Ekaa kertaa leipomassa tätä!
Kommentit (3)
Olen leiponut piimään. Jotkut tekevät appelsiinimehuun, jotkut omenamehuun. Ja pari kertaa paiston aikana hyvä siellä siirappivedellä niin ei kuivahda liikaa ja tulee kaunis pinta.
Minä teen omenamehuun, tulee parasta! Ja sivelen paiston puolessavälissä siirappivedellä. Just eilen tein.
Ei piimää, appelsiinimehu on parempi. Ja ’valeluun’ riittää siirappi-vesi sekoitus.