Laitatteko perunamuusin sekaan maitoa vai kermaa?
Kommentit (53)
Maitoa. Ja voita ja suolaa.
Voisin laittaa kermaakin, mutta sitä meillä ei yleensä ole valmiina jääkaapissa, vaan ostan sen aina vain tarvittaessa.
Liraus keitinvettä, liraus maitoa ja nokare levitettä, hiukan suolaa (jos keitinvedestä se puuttui). Himpsaus valkopippuria joskus tarpeen, varsinkin keväällä perunoiden ollessa ehkä vähän ei-niin-maistuvia. Jos on, lisään tilli-, persilja- tai ruohosipuli-/kevätsipulsilppua.
Paljon voita ja maitoa (mieluiten täys-) notkistamaan. Olen joskus tehnyt voilla ja kermallakin, mutta maidolla tulee oikeastaan yhtä hyvää, niin mieluummin sitä sitten.
Laitan sekaan sen osan niiden perunoiden keitinvedestä.
Maitoa en voi käyttää, enkä halua pistää muusiin mitään korvikemaitoa kuten kauramaitoa tai muuta.
Daro kirjoitti:
Liraus keitinvettä, liraus maitoa ja nokare levitettä, hiukan suolaa (jos keitinvedestä se puuttui). Himpsaus valkopippuria joskus tarpeen, varsinkin keväällä perunoiden ollessa ehkä vähän ei-niin-maistuvia. Jos on, lisään tilli-, persilja- tai ruohosipuli-/kevätsipulsilppua.
Levitettä ja keitinvettä :D:D:D
Punaasta maitua! Ja paljon voita, tottakai.
Vierailija kirjoitti:
Punaasta maitua! Ja paljon voita, tottakai.
Juu näin on!
Yleensä maitoa ja voita, juhlaan kermaa ja voita.
Maitoa. Kerma ei käyttäydy perunamuussissa hyvin. Voin on oltava erikseen, vasta lautasella lisätty.
Voita, kermaa, suolaa... kaikki reilusti. Hirveän epäterveellistä, mutta maku taivaallinen.
Vierailija kirjoitti:
Crème fraîchea tai mascarponea
Hyi.
Jos perunan haluaa joskus korvata, suosittelen Pirkka-kickherneitä. Esimerkiksi, jos paistat possun marinoidun talouskyljyksen, lisää pannulle paistamisen loppuvaiheessa kickherneitä.
Voita sinne laitetaan.