Suklaa maistuu pahalle
On se vaan onni, kun niin moneen suklaaseen laitetaan nykyisin palmuöljyä. Minulle eivät nämä nimittäin maistu! Makunautinto alkaa hyvin, mutta sitten tuleekin sellainen etovan tunkkainen kitalakimaku, että ei tee mieli syödä ainakaan enempää.
Pidän kyllä suklaasta, mutta nykyisin syön vain vähän ja parempaa palmuöljytöntä suklaata.
Kommentit (2)
Halpikset joo. Hyvä suklaa on sen tason herkku ettei paremmasta tietoa. Hyvä merkki on esim. Valrhona, tekevät sekä omia konvehteja että antavat niitä papujaan jalostettavaksi parempiin konvehtirasioihin.
Itse en tosin tykkää että jossain tuotteissa on myös vanilja-aromia. Kaikista korkealaatuisimmissa suklaissa sekin on jätetty pois. Siihen ei kuulu sen kaakaorasvan/massan lisäksi mitään muuta paitsi hienoinen makeutus, ellei sitten tykkää 100%:sta joka on minulle vähän liian kitkerää.
Miksi sitten sanot että "suklaa" on pahaa kun myönsit itsekin lopuksi että vain halpa paska suklaa on pahaa.
Laadukkaassa suklaassa ei ole muita ainesosia kuin kaakaovoi, kaakaomassa ja ehkä rajattu määrä sokeria. Toki nämä myös maksavat enemmän, kun puolet tuotteesta ei ole palmuöljyä ja sokeria, esim. se puhdistamon pieni raakasuklaapatukka maksaa 2,80e eli saman verran kuin joku surkealaatuinen palmukonvehtirasia.
Sama siihenkin pätee kuin kahviin ja muihinkin elintarvikkeisiin: Rahalla saa. Ei lihakaan ole pahanmakuista siksi että tarjous-nötkötti oli pahaa. Kobe-pihvi on liki voimaisen pehmeää hyvänmakuista lihaa joka ei vaadi edes maustamista, ellei ihan kevyttä suolausta lasketa.