Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Parhaat vinkkisi kauniisiin korvapuusteihin

Vierailija
26.11.2021 |

Pitäisi leipoa näyttäviä koevapuusteja myyjäisiin. Tuntuu, että omat puustit aina jotenkin tursuaa muodottomiksi ja vaikka ovat hyviä, niin ei ne niin houkuttelevia ole kuin vaikkapa kahvilassa.

Olisin kiitollinen vinkeistä 🥰

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
26.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan ykkönen on vanilja taikinassa ja myös väli kerroksessa. Hyvät munat, tuore vehnäjauho ja oikea hiiva. Itse käytän laboratorio lämpömittaria hiivan liotus veden arvioimiseksi. Koska hiiva on kylmä, pidän lämpötilan ylärajalla, niin valmis seos on sitten hiivalle ideaalinen.

Sitten taikinan kunnon pitkä vaivaus . Kohotus liinan alla vedottomassa tilassa. Voi sulamaan huoneen lämpöön ajoissa.

Voita, kanelia, sokeria ja vaniljaa runsaasti taikinalevyn päälle. Rullaus ja leikkaaminen siksak malliin, niinkuin A ja V peräkkäin, mutta pieni rako väliin. Sitten palat käännetään niin, että ohut puoli on ylhäällä. Painetaan kahdella sormella alas koko korvapuustin mitallinen poikittain.

Voitelu munalla tai keltuaisella ja halutessaan raesokeria päälle, kohotus ja uuniin.

Kyllä kotipuusteista näkee, että ne ovat lisäaineettomia, mutta terveellisyys on ulkonäköä tarkeämpää.

Vierailija
2/7 |
26.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Taikinaa ei kannata kaulita liian ohueksi, paksummalla taikinalla nousevat paremmin näyttäviksi. Samoin kannattaa painaa se vako keskelle kunnolla, jolloin puusti saa sille ominaisen muodon. Monet voitelevat pelkällä keltuaisella, jotta saavat pulliin keltaisemman värin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
26.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Munaa ei tarvita kuin voiteluun. Kauniin muotoisten perusta on tietenkin hyvä taikina ja tasainen rulla. Sitten leikkaus reiluiksi kolmioiksi /\/\ niin että painat palat kapeasta keskikohdasta  litteiksi. Ne nousevat sitten oikean näköisiksi.

Vierailija
4/7 |
26.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Saispa vaihteluksi puustin, kun aina vaan niitä tillikoita.

Vierailija
5/7 |
26.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vuoka

Vierailija
6/7 |
26.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen erilainen mummo ja teen korvapuustien sijaan ihan renkaita. Siis rulla samalla tavalla kuin puusteissa, siitä sentin paksuisia renkaita, ulkoreunan viimeisen kierroksen pää taitetaan pyörylän alle, voitelu munalla, päälle raesokeria. Kypsyvät aina ja parempia kuin korvapuustit, koska pienempiä ja rapeaa makoisaa hyvinpaistunutta pintaa enemmän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
26.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mun täti leipoo upeita korvapuusteja ja sain neuvon: kun kaulittu levy käännetään rullalle, niin rullan pitää olla mahdollisimman tiukka.

Rullan tiukka kääriminen vaati vähän harjoittelua, mutta toimii!

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän seitsemän viisi