Maailman paras kinkkukiusaus-ohje!! Saa ottaa talteen!
1 puss.kinkk.suik. 1.puss.perunasipulisek. 2 tölkk.ruokakermaa 1teelusik. Suolaa puoli teelusik. pippuria. Kaikki ainekset sekoitetaan uuninvuuassa sekaisin keskenään ja asetetaan uunin lämmöksi 200 ast. noin puolisen tuntia riittänee. Sitten vain ääntä kohti höyryävän kuumana!!
Kommentit (25)
Mä oon tehny tuolla tavalla viimeiset parikymmentä vuotta, niin tylsä ruoka jo, että nyt ei jaksa enää....
Olipa omaperäistä...
Perunasuikaleille ei muuten todellakaan riitä puoli tuntia 200 asteessa.
Ei voi olla maailman paras, kun käytetään ruokakermaa eli kerman kaltaista valmistetta.
Paljon parempaa saa, kun siivuttaa itse perunat ja sipulit ja käyttää kunnon kinkkua ylijäämämoskasta tehtyjen suikaleiden sijaan. Ja sanomattakin selvää, että ruokakerman tilalle laitetaan oikeaa kermaa.
Hyi perunapakasteet, kinkkusuikale ja ruokakerma.
Ehkä menisi oikeat perunat itse kuorittuna ja pikottuna. Oikea kinkku, itse pilkottuna. Ja oikea kerma.
Uunissa vajaa 2 tuntia 150 astetta.
Tätähän sä pyysit.
Vierailija kirjoitti:
Muita reseptejä?😋
Mulla on maailman paras hernekeitto-ohje:
Avaa Jalostajan hernekeittopurkki. Kaada sisältö kattilaan. Lämmitä, kunnes kiehuu. Syö.
Onko kivaa laittaa aloittajalle alapeukkuja?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Muita reseptejä?😋
Mulla on maailman paras hernekeitto-ohje:
Avaa Jalostajan hernekeittopurkki. Kaada sisältö kattilaan. Lämmitä, kunnes kiehuu. Syö.
Etkö laita vettä sekaan? Eikö se ole aika jäykkää ilman.
Vierailija kirjoitti:
Onko kivaa laittaa aloittajalle alapeukkuja?
On. Oliko muuta kysyttävää?
Pikkasen parantaa, Kun käyttää perunaviipaleita suikaleiden tilalla. Oikeaa kermaa, oikeaa kinkkua tupla-annos, ja kuullottaa sipulia joukkoon. Maustaa kerman fondulla. Päälle oikeaa emmental-raastetta.
kylkeen mustaherukkahilloa, suolakurkkua, punajuurisalaattia
Vierailija kirjoitti:
Onko kivaa laittaa aloittajalle alapeukkuja?
Kyllä.
Peruna ja sipuli, ylikypsäkinkku, (pekoni), kuohukerma, savupaprika, valkosipuli, suola, 200 astetta, 45 min.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Muita reseptejä?😋
Mulla on maailman paras hernekeitto-ohje:
Avaa Jalostajan hernekeittopurkki. Kaada sisältö kattilaan. Lämmitä, kunnes kiehuu. Syö.
Etkö laita vettä sekaan? Eikö se ole aika jäykkää ilman.
Maailman paras hernekeitto on kunnon rokkaa eikä mitään litkua :D
Aika tavanomainen. Mieheni huljuttelee elintään kermassa ennen kuin kerma (tai skerma siinä vaiheessa) kaadetaan vuokaan.
Antaa hienoa makua.
Ota kuokka ja istuta perunat. Ota sika ja ruoki sitä perunalla. Säästä hieman perunaa kiusausta varten. Päästä sika päiviltä. Erota kinkku. Käy naapurin maalta vähän sipulia ja meijeristä kermaa. Siirtomaatavaraliikkeestä pippuria ja suolaa. Jne. Tämä on aitoa ja hyvää.
Hyi, valmista skeidaa sekoitettuna ja uuniin, tuolla ei ole mitään tekemistä oikean ruuan kanssa.
Vierailija kirjoitti:
Olipa omaperäistä...
Perunasuikaleille ei muuten todellakaan riitä puoli tuntia 200 asteessa.
Reilun tunnin niitä saa paistaa, että ovat kypsiä.
Tuo ap:n ohje on kovin mitäänsanomaton, ja perunasuikaleet eivät tosiaan kypsy puolessa tunnissa. Jos nyt välttämättä kinkkukiusausta haluaa tehdä, niin lisäksi Koskenlaskijaa tai vaikka pekonia. Ruokakerma kannattaa maustaa sinapilla.
Kyyyylllä se oikea kinkkukiusaus lähtee siitä, että ostetaan 8kg juhlakinkku ja paistetaan sitä yön yli puilla lämmitetyssä leivinuunissa olutta juoden. Sen jälkeen siitä leikellään ohuita viipaleita noin kilon verran ja viipaleet laitetaan lasivuokaan kuorittujen perunoiden alle. Kinkusta kaadetaan 2-3dl rasvaa päälle. Koko hoito uuniin 150-asteeseen 3 tunniksi, jonka jälkeen puuhaarukalla litistellään perunat ja sotketaan murenevien kinkkuviipaleiden kanssa.
Hyvä helposti muistettava ohje.