Lisäätkö munan jauhelihapullataikinaan ensimmäisenä vai viimeisenä?
Minä viimeisenä kun siihen asti viitsii maistella onko mausteet ym oikein.
Kommentit (10)
Millä sä ap perustelet tuon toimintasi?
Vierailija kirjoitti:
Millä sä ap perustelet tuon toimintasi?
Juuri siksi etten viitsi syödä raakaa kananmunaa enkä kyllä lihaakaan vaan laitan ensimmäiseksi aineiksi kerman ja murennetun paahtoleivän, mausteet, parmesania ja sitten maistelen ja sitten vasta jauheliha + kananmuna.
Ei ole tapana tuollaista harrastaa....
Enpä ole vuosiin maistanut jauhelihataikinaa ja on yleensä onnistunut.
Astian pohjalle vesi, kananmuna vatkattuna ja mausteet, sitten suuruste ja itse jauheliha viimeiseksi.
Nyt on pikkuisen vaikea ymmärtää ap:n perustelua, että maistaa mausteet ilman pääraaka-aineita.
Itse laitan yleensä kaikki ainekset lihan sekaan ennen kuin aloitan sekoittamisen.
Liha ja muna vesi korppujauho suola pippuri . Jotkut laittaa sipulikeittopussin meillä sipulia .
Vierailija kirjoitti:
Nyt on pikkuisen vaikea ymmärtää ap:n perustelua, että maistaa mausteet ilman pääraaka-aineita.
Itse laitan yleensä kaikki ainekset lihan sekaan ennen kuin aloitan sekoittamisen.
Jos osaa oman reseptinsä niin, että voi maistaa sitä ilman lihaa, niin mikäs siinä. Raakaa lihaa ei pitäisi panna suuhunsa ja koepalan paistaminen on vähän vaivalloista.
Sipulia, suolaa, pippuria ja nautasikaa, ei muuta. Ja maistelen kyllä. En siksi etten tietäisi mausteiden olevan kohdallaan, vaan siksi että se on niin pirun hyvää.
Mausteet on helpompi tarkistaa paistamalla pieni nokare taikinaa tai vaikka mikrossa kypsentämällä.