Jos menu on tällainen, mitä jälkiruoaksi?
Alkuruokana etanat valkosipulivoissa ja patonkia
Pääruoka sisäfilepihvi ja valkosipuli-kerma-perunat
Jälkiruoka ?
Kommentit (38)
valkosipulijäätelöhän selvästi tuohon sopii.
Kahta eri sorbettia ja hyvä keksi kahvin kanssa.
Jotain kevyttä, esim marjasorbetti.
Päärynää jossain muodossa, vaikka karamellisoituna ja pieni kakkupala kermavaahdon kera.
Vierailija kirjoitti:
Jotain kevyttä, esim marjasorbetti.
Samaa mietin, raikas sorbetti. Tai sit kahvi ja jokin todella pieni makea, konvehti tai petit four.
Sekä alku- että pääruoka ovat hyvin raskaita ja hiilaripitoisia. Siksi ainakin itse söisin mieluiten esimerkiksi marjasorbetin. Lisäksi voisi olla laadukas konvehti.
Toisaalta jos olisin itse laatimassa menuuta, korvaisin pääruuan perunat kasvislisukkeella. Sitten jälkkäri voisi olla vaikkapa jokin leivos.
Jotain tosi raikasta. Jotain kylmää ja viileä, ja kevyttä.
Juuri kuten joku jo sanoikin, marja tai hedelmä sorbetti.
Itselle ainakin juuri tuollainen kevyt ja viileä jälkiruoka maistuisi, ap:n kuvaaman aterian jälkeen.
Kermaperunat ovat hiilihyd.pitoinen ja raskas ateria, vaikka pääruokana onkin sisäfile pihvi, joka on lähes rasvaton.
Ehdottomasti jotain raikasta, sorbetti tai jäädyke.
Creme brulee tai joku muu klassinen ranskalainen.
Jotakin kevyttä ja raikasta, jossa ei ole maitotuotteita, koska pääruoassa on kermaa, mutta olisi kuitenkin tuota valkosipulin makua tasoittava.
Sorbetti
Marjoista ja hedelmistä jotakin
Irish Cofee
Limocello
Suomalaista likööriä
Jälkiruokadrinkki
En tarjoaisi kakkua tms. kuitenkaan koska aika tukeva ateria jo muutenkin
Jokin raikas lähes jäinen puolukalta tai karpalolta maistuva jälkiruoka.
Yleensähän jälkiruokaa tarjotaan vain vähän, tosi pieni annos.
Joku jäädyke raikkaista hedelmistä kuten sitruuna, appelsiini, mandariini jm
Alku- ja pääruuasa on rasvaa ja hiilareita yllin kyllin, joten aterian voi hyvin päättää johonkin tosi keyveen jälkiruokaan.
Pientä ja kevyttä, esim sorbetti, jäädyke (johon tekee pienen pohjan jossa vähän konjakkia) tarjolle tuoreiden marjojen ja melban kera. Helppo tehdä etukäteen ja saa leikattua pieniä paloja jotka pysyy hyvin kasassa.
Suklaapohjaiset liian raskaita tolle menulle.
Valkosipulikermaperunat on niin kasaria että naurattaa. Tee vaikka joku rahka jälkkäriksi, menee samaan settiin.
Vierailija kirjoitti:
Valkosipulikermaperunat on niin kasaria että naurattaa. Tee vaikka joku rahka jälkkäriksi, menee samaan settiin.
Voi sua. Onko jäänyt trauma kasarilta. Valkosipuliperunat on ihanat!,
Vierailija kirjoitti:
Kahta eri sorbettia ja hyvä keksi kahvin kanssa.
Miksi samalle aterialle osallistuville pitäisi tarjota kahta eri sorbettia?
Joka ei jaksa tai ei halua tai ei voi syödä jälkiruokaa, voi kieltäytyä siitä, eri syihin vedoten.
Noin upean aterian jälkeen, kun kahvin aika, niin kahvilla tarjotaan konjakkia, ja varalla on myös joku likööripullo, mikäli joku ei halua esim. naisista konjakkia ollenkaan, mutta haluaa kuitenkin jotain makeaa kahvilla.
Kahvin voi juoda myös kokonaan sinään, ilman konjakkia tai likööriä.
Kylmää raikasta vettä on kuitenkin aina oltava tarjolla, niin aterian kun jälkiruuan kuin kahvittelunin ajan.
Jälkiruokana vaikka porsaanleike niin saa jotakin syötyäkkin.
Pannacotta