Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Ranskalaiset ja riisipuuro mehukeiton kanssa nostavat verensokeria

Vierailija
19.10.2021 |

Yllättävän paljon. Minulla ei ole diabetestä mutta aina välillä mittailen mielenkiinnosta sokereita. Ennen ateriaa ja kaksi tuntia aterian jälkeen aina ok, samoin yleensä tunnin päästä ruokailusta. Mutta nämä kaksi juttua nostavat sokerin korkeammalle, jopa 9 (tunnin päästä), tosin normalisoituu nopeasti. Miten teillä diabeetikoilla, oletteko huomanneet saman näiden ruokien kohdalla?

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
19.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ole kyllä tullut mieleen ikinä syödä ranskalaisia riisipuuron tai mehukeiton kanssa.

Vierailija
2/8 |
19.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei ole kyllä tullut mieleen ikinä syödä ranskalaisia riisipuuron tai mehukeiton kanssa.

No siis erikseen tarkoitin. Anteeksi epäselvä aloitus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
19.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ai että nopeat hiilarit aiheuttaa verensokeripiikkejä, olipa yllätys.

Vierailija
4/8 |
19.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei ole kyllä tullut mieleen ikinä syödä ranskalaisia riisipuuron tai mehukeiton kanssa.

Proruokailija heittää kaikki blenderiin ja syö smoothiena.

Vierailija
5/8 |
19.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ai että nopeat hiilarit aiheuttaa verensokeripiikkejä, olipa yllätys.

Juu, ei yllätä, mutta se oli idea, että juuri nämä ruuat tekevät sen kaikkein voimakkaimmin.

Vierailija
6/8 |
19.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nopean hiilarin ja rasvan yhdistelmä on ihan tuttu juttu kuten myös valkoinen riisi suurissa määrin verensokerin nostajana. Karjalanpiirakat nostavat myös jännästi pitkäksi aikaa verensokeria. Saman tekee sushi ja moni muu japanilainen ruoka, vaikka niillä on jollain tapaa terveellinen maine. Ne nyt vaan on joko uitettu valkoisessa riisissä tai sokerissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
19.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan tosi, ai hiilarit nostaa verensokeria?? Wau, eipä tuota kukaan tiennytkään:)

Vierailija
8/8 |
19.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ne nopeat hiilarit pitkäksi aikaa nosta. Hitaat/pitkät hiilarit nostaa, kuten riisi ja pasta. Peruna keitettynä ei niinkään, mutta jostain syystä ranskalaisina nostaa.

Kun eläinproteiinit ja rasvainen kala taas laskee, lääkkeenomaisesti. Oman kokemuksen perusteella, hirven liha on tehokkain, seuraavana paistettu lohi, sitten naudanliha. Porsaanliha ja kana likimain samaa luokkaa.

Itse sain D2 kuriin ruokavaliolla, joka perustuu pääosin tuohon tietoon, mutta lähtötilanne löytyi jenkkiyliopiston tutkimukseen nojaten, jossa asiaa myös selvitettiin. En ole tarvinnut mitään muuta lääkitystä D2 seen, kuin ruokavalion. BMI on ollut koko ajan luokkaa 20, joten ylipaino ei ole missään vaiheessa ollut syy tai seuraus. Sen sijaan liian paljon pitkiin hiilihydraatteihin pohjautuva ruokavalio ilmeisesti oli, koska sain sen kuriin vähentämällä/vaihtamalla pastan ja riisin, perunaan ja vihanneksiin + lisäämällä hiukan lihan käyttöä ruokavaliossa. Nyt lihaa/kalaa noin 30% ruokavaliosta ja sokeriarvot pysyvät kurissa. Kasviproteiini ei jostain syystä toimi kuten eläin-/kalaproteiini.