Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Leivontareseptin muokkaaminen (banaanin lisääminen)?

Vierailija
05.10.2021 |

Hoi leipurimestarit!

Eräs sukulaiseni on tulossa kylään. Kysyin voisinko leipoa jotain, ja hän toivoi ”jotain missä on suklaata ja banaania”.

Minulla on hyvä brownieresepti. Kyseinen sukulainen ei voi käyttää kananmunaa, joten resepti sopisi sikäli tähän tarkoitukseen erinomaisesti.
Mutta jos lisään reseptiin banaania, mitä tulisi ottaa huomioon? Ts. miten muiden aineiden määriä tulisi muuttaa?

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
05.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin piti siis kirjoittaa kyseessä olevan vegaaninen resepti.

Ap

Vierailija
2/6 |
05.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yksi banaani vastaa 2-3 kananmunaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
05.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ap, reseptejä on helppo googlata, varsinkin englanniksi löytyy mitä vain. Tässä vegaani suklaa-banaani-brownie.

https://www.thespruceeats.com/banana-brownies-recipe-1000837

Suomeksi/Suomen mitoilla:

ngredients

5 dl vehnäjauhoja

5 dl kidesokeria

1,8 desiä makeuttamatonta kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

1 tl hienoa suolaa

2,5 dl murskattua banaania, ei liian soseena

0,6 dl makeuttamatonta soijamaitoa tai mantelimaitoa

0,6 dl rypsi- tai rapsiöljyä

1 tl vaniljaesanssia tai vaniljasokeria

2,5 dl maidotonta suklaata murskattuna

Vierailija
4/6 |
05.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokeilisin heittää muussattuna taikinaan ilman suurempia muutoksia. Ehkä sokeria voi vähän vähentää jos bansku on tosi kypsä? Saattaisin vähentää myös nesteen määrää, sen mukaan miltä taikina vaikuttaisi. (Oletan että koska kyseessä vegaaninen brownie, nestettä tulee aika paljon.)

Koostumus on varmaan banaanin lisäämisen myötä aika erilainen kuin alkuperäisessä ohjeessa, mutta tuskin siitä pahaa voi tulla.

Vierailija
5/6 |
05.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mielestäni banaani sopii melkein kaikkeen makeaan leivontaan. Itse vähennän sokeria reilusti, jos lisään banaanin tai pari.

Vierailija
6/6 |
05.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ap, reseptejä on helppo googlata, varsinkin englanniksi löytyy mitä vain. Tässä vegaani suklaa-banaani-brownie.

https://www.thespruceeats.com/banana-brownies-recipe-1000837

Suomeksi/Suomen mitoilla:

ngredients

5 dl vehnäjauhoja

5 dl kidesokeria

1,8 desiä makeuttamatonta kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

1 tl hienoa suolaa

2,5 dl murskattua banaania, ei liian soseena

0,6 dl makeuttamatonta soijamaitoa tai mantelimaitoa

0,6 dl rypsi- tai rapsiöljyä

1 tl vaniljaesanssia tai vaniljasokeria

2,5 dl maidotonta suklaata murskattuna

Tämä resepti kuulostaa hyvältä!

Yritin toki googlata, mutta kaikissa löytämissäni ohjeissa oli käytetty suklaan sijasta ainoastaan kaakaojauhetta, ja oma kokemukseni on se, että brownieista tulee tuolloin enemmän mokkapaloja muistuttavia eikä niinkään tahmeita jenkkityylisiä.

Ap