Teille jotka käytte ravintoloissa syömässä.
Tiedoksi. Ruoka tarkistetaan ja maistetaan aina ennen kuin se viedään asiakkaalle. Joten turha oikeesti yrittää mussuttaa "liian mausteista liian raakaa" öyhötiöyhöti..
Terveisin kokki
Kommentit (12)
Tasan ei kyllä maisteta kaikkea tarjottavaa.
Meille tuli kerran keittiöön takaisin täydellisen mehukas medium pihvi. Asiakas väitti sen olevan raakaa joten sanoin kovaan ääneen ihan tahallaan, että asiakas varmasti kuulee. "no vi**u ei todellakaan ole raakaa! Paistetaan sitten kuivaa kengänpohjaa!" Kehtasi tulla keittiöön vielä jotain räksyttämään. Näytin miten pihvi ei ollut raakaa ja hän hoki samaa kun se on sen väristä. Haistatin vitut ja käskin tilaamaan jotain sellaista mitä voi syödä.
Mitenhän se pihvi on liimattu kiinni kypsyysasteen tarkastuksen jälkeen niin, että sitä ei huomaa?
Aikamoista yleistämistä, että jokainen ravintolassa käyvä valittaa ruoastaan. Nämä valittajat on todennäköisesti se yksi sama pieni porukka. Suurin osa massasta ei valita ilman oikeaa syytä.
Itse olin kuukausi takaperin syömässä työporukan kanssa syömässä (firma maksoi) ja 15:stä ihmisestä se yksi ja sama valitti alkuruoasta, pääruoasta, jälkiruokasta ja minun drinkistäkin jostain syystä.
Vierailija kirjoitti:
Aikamoista yleistämistä, että jokainen ravintolassa käyvä valittaa ruoastaan. Nämä valittajat on todennäköisesti se yksi sama pieni porukka. Suurin osa massasta ei valita ilman oikeaa syytä.
Itse olin kuukausi takaperin syömässä työporukan kanssa syömässä (firma maksoi) ja 15:stä ihmisestä se yksi ja sama valitti alkuruoasta, pääruoasta, jälkiruokasta ja minun drinkistäkin jostain syystä.
En yleistä. Tämä olikin niille jotka valittavat ilman mitään syytä.
Se teidän seuralainen nolasi itsensä ihan selvästi.
Olen kahdesti saanut ravintolassa (eri) syömäkelvotonta ruokaa. Molemmilla kerroilla ruoka oli niin suolaista, ettei sitä voinut syödä. Mitään hyvitystä en saanut. Voiko olla niin, että kokin makuaisti jotenkin tottuu voimakassuolaiseen niin, ettei hän huomaa eroa normaaliin?
Vierailija kirjoitti:
Meille tuli kerran keittiöön takaisin täydellisen mehukas medium pihvi. Asiakas väitti sen olevan raakaa joten sanoin kovaan ääneen ihan tahallaan, että asiakas varmasti kuulee. "no vi**u ei todellakaan ole raakaa! Paistetaan sitten kuivaa kengänpohjaa!" Kehtasi tulla keittiöön vielä jotain räksyttämään. Näytin miten pihvi ei ollut raakaa ja hän hoki samaa kun se on sen väristä. Haistatin vitut ja käskin tilaamaan jotain sellaista mitä voi syödä.
Mä grillasin mökillä täydelliset medium miinus pihvit. Anoppi melkein purskahti itkuun, ei hän voi tätä syödä, veri vaan valuu pihvistä, yhyyhy. Appiukko meni sitten jatkogrillaamaan anopin pihvinriekaleen oikein mukavan harmaaksi ja sitkeäksi. No, makuja on monia - oikeita ja vääriä.
Minä sain kerran koviksi kikkareiksi kärventyneet etanat valkosipulivoissa. Tarjoilijaakin nolotti tuoda mustuneita etanoita minulle. Ajattelin, että antaapa olla enkä astu jalallani toista kertaa kyseiseen ravintolaan. Päätös on pitänyt.
Mitä olisi hyödyttänyt valittaa annoksesta jos kokki ei selvästikään edes ole tiennyt, että mitä ja kuinka on ollut oikein tekemässä? Elämä on liian lyhyt siihen, että alan opettaa kokkeja.
Olenkin ihmetellyt miksi ravintolssa ruokani on valmiiksi pureskeltu.
Vierailija kirjoitti:
Aikamoista yleistämistä, että jokainen ravintolassa käyvä valittaa ruoastaan. Nämä valittajat on todennäköisesti se yksi sama pieni porukka. Suurin osa massasta ei valita ilman oikeaa syytä.
Itse olin kuukausi takaperin syömässä työporukan kanssa syömässä (firma maksoi) ja 15:stä ihmisestä se yksi ja sama valitti alkuruoasta, pääruoasta, jälkiruokasta ja minun drinkistäkin jostain syystä.
Siis montako annosta Sinä söit...?
Hyvä kun nämä otetaan puheeksi. - Tarjoilija