miten teet parhaan uunilohen? EV
Kommentit (36)
suolaan, teen viiltoja, joihin panen aurajuustosiivuja, paistan 200 asteessa 20-30 min. riippuu kalan paksuudesta.
lohifilee maustetaan suolalla ja sitruunapippurilla ja paistetaan n. 10-15 min uunissa.
Samalla sille tehdään kuorrute:
- Smetanaa
- Viipaloituja herkkusieniä purkista
- katkarapuja
- runsaasti tilliä silputtuna
Nämä sotketaan soosiksi, joka saa olla aika kiinteää, eli noita sieniä, rapuja ja tilliä suhteessa smetanan määrään paljon.
Kun kala on ollut uunissa tuon 10-15 min, laitetaan kuorrute fileen päälle. Sitten vielä uuniin toiset 15 min. Lopputuloksena smetana valuu kastikkeeksi/liemeksi kalalle ja muut systeemit jäävät sen päälle. Hyvää ja kivan näköistä tarjottavaa. Ei mitään arkista kevytruokaa kuitenkaan.
kala uunipellille ja paistetaan niin kauan että evät irtoaa. Voilà. No joo, jos haluaa kikkailla niin voi nipsiä kidukset pois.
(kokonainen siksi, että file kuivettuu helposti.)
lautasella maun mukaa suolaa, maistuu kyllä ilmankin erinomaiselta.
hetkeksi (noin 5-10min), sitten otan nahan pois, jonka jälkeen laitan sitruunamehua/sitruunapippuria ja suolaa. Sitten homejuustoa päälle ja kermaa tai "kermankorviketta", niin että kala juuri ja juuri peittyy.
Tää uppoaa meidän lapsiin, kun ovat hulluna homejuustoon:) Tarjotaan perunamuusin kera.
Että oikein kokonainen kala ja ehkä oikein suolaakin? nyt on kissanpäivät
Fileet vierekkäin isoon uunivuokaan. Päälle ripottelen suolaa, sitruunapippuria, puolikkaan kalaliemikuution ja lopuksi kaadan päälle purkin kermaa. Uuniin n. 40-45min 190ast.
kala uunivuokaan. Päälle ensin vähän suolaa ja pippuria ja lisäksi tahna, jossa kevytranskankermaa, pari rkl dijon-sinappia, sitruunamehua ja tuoretta basilikaa silputtuna. Nam!
Tav. suolan tilalle merisuolaa. Tuo ihan oman pikantin makunsa.
Kokonainen lohi pellille, suolaa, pippuria ja kuivattua yrttiseosta väliin, tuoretta basilikaa koko puska ja purkki creme bonjour tuorejuustoa väliin! sitä mikä on vihreessä purkissa, ruohosipuli? oisko..
Onnistuu myös fileen kanssa!
sydan- ja verisuonitautia? Juustoa ja kermaa joka ohjeessa. Osaatteko kokata mitaan ilman niita?
Lohen päälle sitruunamehua, pippuria, suolaa. Katkaraputuorejuusto-ruokakermaseos vielä päälle. Uunissa puolisen tuntia.
kuulostaa kauhealta, mutta on sikahyvää!
Kirjolohi/lohifile uunivuokaan
päälle anjovistölkki liemineen
purkillinen ruokakermaa
suolaa tms ei tarvita, anjovis maustaa lohen ja kerman. Eikä maistu yhtään anjovikselta!!! ripaus mustapippuria tai sitruunapippuria, jos haluaa.
Siinä lohessa on jo valmiiksi rasvaa saman verran kuin lenkkimakkarassa.
Fileen päälle siis lähinnä suolaa ja pippuria. KOrkeintaan sitruunamehua ja tilliä lisäksi.
Yksinkertainen on paits kaunista , myös hyvää.
Tosin toi anjovis kuulostaa kivalta kokeilulta,
pestoa. 20 minuuttia uunissa ja syömään.
Mutta nyt olikin kyse uunilohesta.
Juustoa ja kermaa joka ohjeessa. Osaatteko kokata mitaan ilman niita?
sydan- ja verisuonitautia? Juustoa ja kermaa joka ohjeessa. Osaatteko kokata mitaan ilman niita?
Lasse Mårtensonin uunilohi?
Näitä tarvitaan:
lohifilee (esim. n. 700 g tai vuokaan sopiva pala)
perunasipulisekoitetta pakasteena (esim. 1 kg tai vuokaan sopiva määrä)
ruokakermaa 2 dl
sitruunapippuria
suolaa
tilliä (toimii ilmankin)
sitruunaa valmiin kalan päälle
Tee näin:
Lado voidellun (tai leivinpaperilla vuoratun) vuoan pohjalle peruna-sipulisekoitus. Ripottele lohifileen lihapuolelle reilusti sitruunapippuria ja jonkin verran suolaa. Laita lohifile peruna-sipulisekoituksen päälle nahka ylöspäin. Ripottele lohifileen nahkapuolelle reilusti sitruunapippuria ja jonkin verran suolaa. Ripottele silputtua tilliä lohen ja perunasipulisekoitteen päälle. Lopuksi kaada ruokakerma koko komeuden päälle, erityisen varovaisesti lohifileen päälle, ettei mausteet huuhtoudu pois.
Paista 200 asteessa n. 50 min - 1 tunti. 40 minuutin jälkeen kannattaa lisätä leivinpaperi vuoan päälle, ettei tummu liikaa. Kun valmista, irrota nahka fileen päältä ja sitten syömään!
Lohifile pellille ja hieron suolan pintaan, sitten sekotan oliiviöljyyn tillisilppua, ruohosipulisilppua, sitruunapippuria ja seos fileen päälle. Seosta saa olla aika paksu kerros fileen päälle. Sitten ennen uuniin laittoa ruiskorppujauhoa päälle. Uunissa n. 25 min ja ihanan rapea pintainen herkullinen lohi on valmis tarjottavaksi perunamuussin kera :D
kukaan?