Pasta ja jauheliha.
Jos teette pastaa ja jauhelihakastiketta, sekoitatteko ne vai tarjoiletteko erikseen? Mies sekoitti ja minusta se on Yök.
Kommentit (10)
Noi tehdään eri kattiloissa/pannuissa, joten ne ovat hellalla erikseen, ja jokainen ottaa sitten kumpaakin kuinka paljon haluaa. Ei niitä sekoitella etukäteen.
No niin pasta ja kastike aina ravintolassa tarjotaan, ei erikseen.
Erikseen keittelen, mutta ylijääneet sekoitan keskenään, ettei makaronit kuivu. Niin äitikin tekee.
En tarkoita ns makaronimössöä. Vaan että mies tekee kastikkeen laakeessa pannussa ja kaataa sekaan keitetyn pastan. =,possunruokaa.
Sekoittamisessa on se hyvä puoli, että kaikki saavat ruuan samassa suhteessa. Ettei käy niin, että kastike loppuu ennen pastaa.
Itse en syö pastaa ollenkaan, joten mausta ei ole kokemusta.
Luomu jauhelihan kuullotan pannulla n. 800 gr. Sitten lisään vettä päälle ja keitän pitkään laakerinlehtien kanssa. Sitten yöksi jääkaappiin korkeaan astiaan ja aamulla kuorin pinnalta sentin rasvakerroksen pois.
Loput pakastan annoksiin.
Tykkään, että ovat erikseen suomalaiseen tapaan.
Yhteen, aina! Kuka sitä pastaa erikseen syö?
Oikeaoppisestihan pasta pitäisi sekoittaa kastikkeeseen, mutta meidän kahden hengen taloudessa kastiketta tulee yleensä kahden kerran annos ja pastaa keitetään vain yhdeksi kerraksi, joten pasta ja kastike annostellaan meillä suoraan lautaselle erikseen (pasta alle, kastike päälle).
Kumpi on on yök? Mies vai sekoittaminen?