Voisiko joku teistä perustaa ruokakaupan, josta saa vain terveellisiä tuotteita?
Olisin kanta-asiakas. Siis kauppa, jossa myydään vain terveyssuositusten mukaisia tuotteita, esim. ei liikaa suolaa ja tyydyttyneitä rasvoja. Ei nousisi verenpaine ja kolesteroli arvot suotta.
Olen kyllästynyt tuijottamaan ja vertailemaan itse esim. tavallisen ruokakaupan kymmenien eri juustojen ravintosisältöjen suola, sokeri ja rasvamääriä.
Eikä makeisia ja sipsiä ollenkaan siinä kaupassa niin ei tekisi heräteostoksia tai vaihtoehtoisesti myytäisiin hyvin pieniä määriä vain pieniä pussikokoja.
Tässä sinulle liikeidea toteutettavaksi. Kiitän etukäteen.
Kommentit (10)
Tavallisesta ruokakaupasta voit kyllä ostaa terveellistä ruokaa. Itse valmistamalla voit optimoida terveellisyyden.
Tuo juustojen ravintosisältöjen vertailu kuulostaa neuroottiselta. Mikään tietty ruoka-aine ei vie sinua hautaan, ruoka-annoksissa esimerkiksi juustoa on vain pieni osa.
Perusta ite ja polta rahasi ja luottokelpoisuutesi.
Luuleeko ap, että sellainen kauppa kannattaisi?
Se olisi konkurssissa välittömästi.
Sä voit jättää ne epäterveelliset tuotteet hyllyyn ja ostat vain terveellisiä tuotteita.
Miksi et katso kotona etukäteen, mikä juusto on sinulle sopivaa? Tai vaihtoehtoisesti mieti, miksi oletat juuston olevan pahin rasvanlähteesi.
Jollekulle vaikka kreikkalaisen salaatin syöminen on terveellinen tai terveellisempi vaihtoehto, mutta eihän vaikkapa runsain mitoin syödyt oliivit ja fetajuusto ole terveellisiä sinänsä (paljon suolaa) vaan ne ovat kreikkalaisessa salaatissa balanssissa muiden ruoka-ainesten kanssa.
Samoin ihminen tarvitsee ruokavalioonsa rasvaa, mutta suuri määrä rasvaa on epäterveellistä. (Toki silläkin merkitystä, millaista rasva on.) Jos siis ei kykene tekemään ruokaa laittaessaan näitä valintoja, ei mikään kauppa voi määritellä, miten syöt.
Mutta miksi siis ap et voi itse laittaa itsellesi sopivaa, terveellistä ruokaa?
Vierailija kirjoitti:
Tavallisesta ruokakaupasta voit kyllä ostaa terveellistä ruokaa. Itse valmistamalla voit optimoida terveellisyyden.
Tuo juustojen ravintosisältöjen vertailu kuulostaa neuroottiselta. Mikään tietty ruoka-aine ei vie sinua hautaan, ruoka-annoksissa esimerkiksi juustoa on vain pieni osa.
Meidän taloudessa juusto on suurin yksittäinen tyydyttyneen rasvan lähde (reilu kolmasosa tulee juustosta). Toiseksi suurin suolan lähde myös (viidesosa suolasta tulee juustosta, suurin lähde on leipä). Ja nyt puhutaan siis pelkästään "perusjuustosta", mitä menee leivän päälle ym. Siitä voi sitten laskea, paljonko vaikutusta olisi, jos rasvan ja suolan määrä juustossa olisikin vaikka puolet nykyisestä - tai tuplat nykyisestä!
(Lähde S-ryhmän Omat ostot - palvelu.)
Miksi muka joka kerta joutuisit vertailemaan esim niitä juustoja. Ei valmistajat muuta niiden reseptejä usein. Joten kun olet löytänyt muutaman omaan ruokavalioon sopivan. Ostat sitten niitä seuraavalla kerralla. Sama se on muiden suhteen. Ja mitä enemmän ostat puhtaita raka-aineita, kuten kasvikset, liha ilman marinadia tai kuivatut linssit. Sitä vähemmän tarvii sisällysluetteloa tiirata
Sillä ei ole mitään merkitystä paljonko jossain juustossa on suolaa ja rasvaa jos sitä syö suositusten mukaan ja pitää muun ruokavalion balanssissa.
Miksi et itse perusta?