Kotipizzassa kassalta suoraan pizzaa tekemään!
Kävimme ystäväni kanssa pizzalla. Ajateltiin että tulee mukava ruokailuhetki.
Kiinnitin kuitenkin huomioni että yksi ja sama henkilö hoiti kassan ja pizzan tekemisen, eikä pessyt käsiään missään vaiheessa.
Minua suututti että näinkö tämä tapahtuu edelleen, vaikka hygieniasta on puhuttu nyt korona-aikana todella paljon.
Kommentit (24)
Ei käyttänyt hanskoja?
Entinen kotipizzalainen
Itse nähnyt että räplätään kolikkoja ja seteleitä, millä maksoin pitsan. Sen jälkeen pesemättä käsiään laittamaan pitsa laatikkoon. Taittoi pitsan reunoja, että mahtuu laatikkoon. Jäi pitsa syömäti. Ties kenen kusiset sormet räplänny seteleitä?.
Ap varmaan muistaa nyt sen 9 vuorokauden karanteenin
voi luoja. ennen koronaakin oltiin parhaimmillaan tunteja ravintolassa tarjoilemassa ilman kunnollista käsipesua. vähän näppejä huuhdottiin kun ehti tai ne likaantui.
ostaako ketjun kauhistelijat irtokarkkeja? niissä kun on pahimmillaan ihmispaskaa terveystarkastajien pistokokeissa.
Olen itse nähnyt joskus ihan saman ko. ketjussa, maksetaan käteisellä ja kolikoita räplätään, sen jälkeen pesemättömillä käsillä, ilman hanskoja tekemään pizzaa. Ja ihan sama vaikka pizza meneekin kuumaan uuniin, nyt on kyse ihan perushygieniasta.
Se pizza käy 300 asteisessa uunissa. Mitä luultavimmin edes korona ei siitä suoriudu.
Mitä siellä hygieniapassikurssilla opetetaan? Kotona tehköön omat ruokansa miten kukin haluaa, mutta ravintolassa pitäisi noudattaa aina yhtenäistä linjaa hygienian tasossa.
Vierailija kirjoitti:
Se pizza käy 300 asteisessa uunissa. Mitä luultavimmin edes korona ei siitä suoriudu.
Muukaan pöpö.
Johtuisiko työvoimapulasta? "Alalla on jo valmiiksi vetovoimahaaste" ja "Ravintola-alalla on valmiiksi vetovoimahaaste ja työvoimapula"
https://yle.fi/uutiset/3-12073762
https://yle.fi/uutiset/3-12076035
https://yle.fi/uutiset/3-12074342
Asiakaspalveluala, kauppa ja ravintola-ala ovat raskaita ja huonosti palkattuja töitä. Myös työajat ovat usein erittäin epämukavat. Ehkä Kotipizzasta puuttui kyseisestä työvuorosta työntekijöitä, jos yksi ja sama henkilö hoiti kassan ja pizzan tekemisen?
Ihan samaan tapaan liha/kala/ruokatiskillä ne myyjät monesti ottaa ilman hanskoja esim jotain piirakkaa ja laittaa asiakkaalle. Ei pese välissä käsiä, ties mihin niillä käsillä koskettu, sit näpyttelee laitteita, koskettelee paikkoja jne. Muutama kerta oon maininnu tästä että voisiko käyttää ottimia/hanskoja, joskus samoilla hanskoilla pitkin poikin jne. Mun mielestä ällöä, mut moni on ihan pöyristyny ku oon pyytäny että ottaa ottimilla.
Et mitä eroo kotipizzassa?? Siinä se pizza kuitenkin paistetaan.
Vierailija kirjoitti:
Ihan samaan tapaan liha/kala/ruokatiskillä ne myyjät monesti ottaa ilman hanskoja esim jotain piirakkaa ja laittaa asiakkaalle. Ei pese välissä käsiä, ties mihin niillä käsillä koskettu, sit näpyttelee laitteita, koskettelee paikkoja jne. Muutama kerta oon maininnu tästä että voisiko käyttää ottimia/hanskoja, joskus samoilla hanskoilla pitkin poikin jne. Mun mielestä ällöä, mut moni on ihan pöyristyny ku oon pyytäny että ottaa ottimilla.
Et mitä eroo kotipizzassa?? Siinä se pizza kuitenkin paistetaan.
Oman kokemukseni mukaan kuitenkin ottimia käytetään säännöllisesti.
Vierailija kirjoitti:
ostaako ketjun kauhistelijat irtokarkkeja? niissä kun on pahimmillaan ihmispaskaa terveystarkastajien pistokokeissa.
Tämäkö selittää sen että hygieniasta ollaan välittämättä?
Vierailija kirjoitti:
Kuka vielä maksaa kolikoilla?
Kolikoita voi joutua antamaan takaisin.
Paistoiko pizzan kylmässä uunissa?