Lue keskustelun säännöt.
Mitä tehdä tuoreista luumuista?
09.09.2009 |
Puu pukkaa hedelmää niin ettei kaikkea jaksa syödä, voisko niitä säilöä jotenkin?
Kommentit (1)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ja oon vääntäny urakalla hilloa pakastimeen. Luumut kattilaan, pikkasen vettä pohjalle (1 dl piisaa), kun kiehuu pienennä lämpö johonki kakkoselle tai kolmoselle. Sekoita välillä. Kun luumut pehmenneet, painele kauhalla lävikön läpi (siivilä on liian tiheä), kivet jää siihen, kuoret melkeen kanssa.
Tätä ennen oot hakenu lähikaupasta hillosokeria ja Melatin nimistä säilöntä/hyytelöimisainetta pussin. Luumut on niin "vetisiä" että sekä hillosokeri että tuo tökötti tarpeen. Noudata annosteluohjeita. Sitten vaan pakasterasioihin jäähtymään ja pakkaseen tai käyttöön. Kestää noilla ohjeilla jääkaapissakin kauan.