Miten valmistat/maustat pitsan ?
Kommentit (5)
Oreganoa ja mozzarellaa reilusti. Pohjan pitää olla ohut.
Pitkään haudutettu tomaattisoossi, jossa mm. jotain makusuolaa, himppu sokeria/hunajaa, mustapippuria (chiliä), oreganoa, timjamia, ehkä aavistus garam masalaa. Tomaattimurska, jossa myös tomaattipyrettä ja luiraus laatuisaa ketsuppia. Keitellään kasaan ja maistetaan/maustetaan joka välissä. Maun pitää olla tasapainoinen ja voimakas, koostumuksen paksuhko.
Euron pitsat lähikaupasta:
VEHNÄJAUHO, vesi, Valio® JUUSTO 10 %, liha 10 % (viljaporsas, nauta, broileri), tomaattipyre, rypsiöljy, sokeri, SOIJAPROTEIINIVALMISTE, silava, mausteet (mm. valkosipuli, mustapippuri, valkopippuri, basilika, oregano, cayenne), muunnettu perunatärkkelys, KAURAKUITU, perunatärkkelys, jodioitu suola, nostatusaineet (E 450, E 500), perunakuitu, hiiva, happamuudensäätöaine sitruunahappo, dekstroosi, aromit. Viljaporsaan-, naudan- ja broilerinlihan alkuperä Suomi.
Ja maku on sen mukainen.
Pohjan pitää olla ohut, jotta se on rapeaa. Valkosipulista joku tykkää, joku ei.
Pizzassa - myös pizzeriassa - kaikista tärkeintä on tomaattikastike ja juusto.
Ei tarvi maustaa erikseen, kun nämä kaksi ovat kohdallaan.