Miten muka henkilöstöravintola on pienen tartuntariskin paikka?
'' Eniten riskipisteitä saavat luonnoksen mukaan esimerkiksi yökerhojen, baarien ja pubien sisätilat ja massakonsertit, joissa ei ole määriteltyjä istumapaikkoja. Sen sijaan sisätiloissa järjestettävät massakonsertit, joissa istumapaikat on määritelty, ovat merkittävästi vähemmän riskialttiita. Yksityiskohtaisesta listauksesta käy ilmi muun muassa, että ooppera saa vähemmän riskipisteitä (2) kuin urheilukatsomot ulkoilmassa (9).
Vähiten vaarallisia ovat kirjastot, museot ja henkilöstöravintolat.''
Meidän henkilöstöravintola on tupaten täynnä, jonot ovat pitkiä, siellä istuu monesta organisaatiosta porukkaa kylki kyljessä ja jengi huutaa siellä sylki roiskuen jotta saa äänen kuuluviin vierustoverille.
Kommentit (5)
Ei noilla rajoituksilla viruksen leviämistä edes hidasteta, mutta laittavat nyt joitakin paikkoja kiinni että voivat taas seuraavan aallon alussa leuka väpättäen varoitella että "pysykäähän nyt kotona niin ei tarvi TAAS mennä LOCKDOWNIIN".
Ihmettelen myös. Lisäksi mistään turvaväleistä ei ole tietoakaan kun aikuiset käyttäytyvät kuin ruoka loppuisi maan päältä.
Toisaalta itselleni on epäselvää miksi terassien auki pitäminen on ok, mutta lasten harrastaminen ei. Harrastusporukoissa törmää samoihin 20 ihmiseen, baarissa vaikka kuinka moneen, jota ei sen illan jälkeen enää näe
Henkilöstö ravintoloissa ei käy ulkopuolisia juurikaan syömässä.
Vain oman firman tai julkisyhteisön porukka.
Meillä on keskussairaalassa henkilöstöruokala, eikä siellä ole korona levinnyt, vaikka ruokailijoita on päivisin tosi runsaasti.
Kaikki huolehtivat siitä koronaohjeistuksia noudatetaan.
Vierailija kirjoitti:
Ei noilla rajoituksilla viruksen leviämistä edes hidasteta, mutta laittavat nyt joitakin paikkoja kiinni että voivat taas seuraavan aallon alussa leuka väpättäen varoitella että "pysykäähän nyt kotona niin ei tarvi TAAS mennä LOCKDOWNIIN".
Eipä näissä ole enää mitään päätä eikä häntää. Nyt perustellaan terveydenhoidon tilannetta pahentuneella hoitajapulalla ja testauksen aiheuttamalla kuormalla minkä vuoksi perusasiat jäävät hoitamatta, vaikka sairaalaan ei koronapotilaita joutuisikaan.
Nyt kun tiedetään että rokotetutkin voi saada tartunnan niin miten tähän asiaan tulee ikinä mitään muutosta tapahtumaan jos tartuntojen määrää vaan seurataan ja testataan jokainen joka kertoo yskäisseensä toissapäivänä. Sitten ihmetellään kun testauksesta aiheutuu valtava kuorma eikä pystytä edes perusasioita hoitamaan.
Korona ei tule koskaan häviämään ja pitää tottua ajatukseen että sairaaloissa tulee olemaan koko ajan jonkin verran koronapotilaita hoidossa ja tartuntoja esiintyy myös koko ajan väestössä vaikka miten olisi rokotteet yms.
Rokote ei suojaa 100% edes vakavalta taudilta joka tarkoittaa että vaikka kaikki olisi rokotettu, siitä huolimatta tartuntoja tulee vaikka kuinka paljon etenkin jos eletään normaalisti ja joku osuus näistä johtaa myös tehohoidon tarpeeseen. Koronaa ollut kohta kaksi vuotta ja edelleen lehdessä itketään miten kapasiteettia ei vaan ole ja sairaalat ruuhkautuneet.
Pitäisiköhän tuolle asialle nyt viimein ruveta tekemään jotain ettei koko maa ole kaaoksessa _muutamasta kymmenestä_ potilaasta!
Väittäisin, että valtaosa henkilöstöravintoloista on ollut nyt korona-aikana ihan muuta kuin sinun esimerkkisi.
Käytän itse säännöllisesti kolmea eri ruokalaa, eivät ole edes samaa ketjua. Kaikki ovat hyvin hiljaisia, asiakkaita on vähän. Istumapaikkoja on rajoitettu, kuuden hengen pöydässä saa istua 2 hlöä pöydän vastakkaisissa kulmissa. Pahimmissa vaiheissa ruokaa ei ole otettu itse buffasta, vaan kokki on annostellut ruuat.