Tietääkö joku miksi kypsentämätön ruoka väsyttää vähemmän kuin kypsennetty?
Lämmin päivällinen kai vetää monetkin päiväunille, mutta tuore salaatti vain piristää. Onko raakaravinto jotenkin parempaa kuin kypsytetty?
Kommentit (8)
Vierailija kirjoitti:
Eiks kaikki proteiini- ja hiilaripitoinen safka pistä aineenvaihdunnan hyrräämään kovemmalla teholla kuin vaikka salaatti?
Kai siinä salaatissakin nyt jotain on, hyvinhän tuo käy lounaastakin, ruokaisa salaatti.
Ehkä kypsennetty hiilari imeytyy nopeammin kuin kypsentämätön?
Vierailija kirjoitti:
Eiks kaikki proteiini- ja hiilaripitoinen safka pistä aineenvaihdunnan hyrräämään kovemmalla teholla kuin vaikka salaatti?
Salaatissakin voi olla proteiinia ja hiilaria, mutta ns. kylmänä. Esim. pähkinöitä, fetajuustoa, leivänpaloja. Onkohan ruoan kuumennus jäänne ajoilta, jolloin piti vältellä kiertotauteja. Noh, onhan nytkin korona.. Ja lihat titeysti pitää kypsentää, mutta ne voi silti syödä kylminä salaatissa.
Kylmä salaatti todellakin virkistää ja kuuma väsyttää ja tuntuu tulehduttavammalta. Onkohan näin oikeasti?
Kyllä lepakot ja pangoliinit syödään aina raakana. Olet ap. idiootti.
Kypsentäminen on aina ruuan prosessointia ja se pillkoutuu siinä, eli siten se sulaa vatsassakin nopeammin. Eli verensokerin vaihtelut ovat kovempia. Tässä yksi vaihtoehto, oikeasti uskon siihen, että sun lämmin ruoka sisältää enemmän nopeeta hiilaria kun salaatit.
Voithan sä testata: syö 100 grammaa lihaa raakana ja kypsänä, yhäkö meinaat noin?
Ruoka raakana saa vatsan sekaisin ainakin mulla.
Eiks kaikki proteiini- ja hiilaripitoinen safka pistä aineenvaihdunnan hyrräämään kovemmalla teholla kuin vaikka salaatti?