Mikä ero metvurstilla ja salamilla on?
Kysynpä nyt sitten aikani kuluksi tätä. En vaan ole ikinä ymmärtänyt.
Kommentit (7)
Ja onhan maustamisessa ja koostumuksessa toki jotain "kulttuurieroja".
Kiitos, jotain tuollaista ajattelinkin. Vrt kuohuviini ja samppanja.
Samppiksella ja kuohuviinillä on kyllä vissi ero. Samppis tulee ihan tietyltä alueelta (Champagne), muut kuohuvat sitten mistä vaan.
ja siinä mitä lihaa käytetään.
Mutta salami on yleisnimi kestomakkaroille. Joten se voi sisältää ihan mitä lihaa tahansa ja voi olla maustettu ihan miten tahansa. Espanjassa yleisnimi on chorizo. Salami- ja chorizolajeja on tuhansia.
Metwvursti ei oikeasti ole yleisnimi kestomakkaroille, paitsi Suomessa. Metwursti on yksi kestomakkaratyyppi, mutta kuten edellisessä viestissäni kerroin, Saksan vaikutuksesta se tuli meille yleisnimeksi.
metvursti katkeaa kun sen päälle pujottaa kondomia.
salami on sitkeämpää ei niin mureaa ja sopii hyvin.
Oikeastaan niillä ei ole mitän eroa. Metwursti on salamia.
Ammoisina aikoina kestomakkaroita alettiin valmistaa ja italialaiset nimesivät omansa salamiksi, johtaen sen sanasta salare(=suolata). skasalaietkin tekivät omia versioitaan ja yhden niistä nimi on meetwursti. Saksalaisten metwursti on yleensä pehmeää, miltei levitettävää. Kestomakkara tuli Suomeen Saksan kautta ja siinä samalla tarttui meille sana metwursti tarkoittamaan kaikkea kestomakkaraa. Valmistustavoissa salamin ja suomalaisen metwurstin välillä ei ole mitään eroa. No, joissakin salameissa on homekerros päällä, mutta valmistusprosessi on muuten ihan sama.
Elintarvikeinssi