Suositelkaa eläintuotteita jotka ovat kohtuullisen hintaisia JA erityisen makuisia
Kaviaari on eläintuote. Mutta se ei ole kohtuullisen hintainen. Joten se ei kelpaa, siihen minulla ei ole varaa.
Tahdon syödä eläintuotteita jotka ovat sekä maksamisen että maistamisen arvoisia.
Jos tahdon ihan vain edullista eläinproteiinia niin syön vaikkapa kanaa, kananmunia, tonnikalaa, maitoa, maitorahkaa ja juustoa.
Mutta jos nyt en tahtoisi ihan vain eläinproteiinia, vaan tahtoisin myös tykätä siitä mitä syön. Niin mitähän kannattaisi ostaa?
Jauheliha on yllättävän kamalaa, hyi himskatti. Myös useimmat halvat sianlihat, naudanlihat ja lohet on melko tyhjänpäiväisen makuisia, aivan turha tuhlata niihin rahaa kun halvemmalla saa kanaa.
Ainoat hyvänmakuiset tai erityisenmakuiset kohtuullisen hintaiset eläintuotteet jotka olen tähän mennessä löytänyt: nyhtöpossu ja sisäelimet. Sisäelimistä sydän on mielestäni oikeasti tosi hyvää, mutta maksa ja munuainen ovat pikemminkin tosi omituisia, joten niitä en liiemmin osta.
Joten mitähän muuta sitä voisi kokeilla kuin vain nyhtöpossua ja sydäntä?
Kommentit (14)
Ja jos nyt jotain suosittelette niin sen ei tarvitse olla jotain hyvää. Sen tarvitsee olla jotain erityistä tai jotain ERILAISTA.
Esim. katkaravut maistuvat ihan kohtuullisen erilaisilta muihin eläimiin verrattuna. Eivät katkaravut järin hyviä ole, mutta kuitenkin riittävän erilaisia useimpiin muihin ruokiin verrattuna. Katkaravut ovat yllättävän kalliita, jotain 10-20 €/kg. Jotain tuon verran voin maksaa, joten joskus harvoin katkarapuja ostan. Yli 20 €/kg eläintuotteet ovat mielestäni kallista, en suostu ostamaan. Ja onhan tuo katkarapujen 10-20 €/kg hintakin melko paljon verrattuna kanan hintaan joka on jotain 3 €/kg.
Mutta niin, vaihtelu virkistää. Siksi tein tämän aloituksen. Ettei minun aina tarvitsisi syödä pelkkää kanaa.
ap
Naudan sisäfile. Mausteeksi riittää pelkkä mustapippuri tai ilman mausteita.
Häränhännät, hitaasti haudutettuna (joko coda alla vaccinara tai esim. portterissa). Broilerin sydämet. Kotimainen karitsa. Ribsit, ne pitää keittää ja sitten paahtaa ja grillata.
Kunpa tänne tulisi lisää ehdotuksia.
Tahdon syödä eläintuotteita. Mutta tahtoisin myös että ne olisivat oikeasti syömisen arvoisia.
ap
Savusterut muikut on taivaallisia. Tosin ne pitää savustaa itse ja syödä heti kuumana.
Possusta ja naudasta voi ostaa myös halpoja osia ja hauduttaa ne uunissa pitkään. On hyvää kun maustaa itse. Ei mitään valmismarinadeja. Porsaan kylkeä, kassleria, naudan etuselkää jne.
Aa, silakat. Tee itse katajanmarjasilakoita. Parasta kalaa ikinä!
Eläimen ruhon paras osa on kieli. Kielen joudut keittämään itse, mutta se on vaivan arvoista. Virolaisesta ruokakaupasta olen joskus saanut savustettuja porsaankieliä, ne ovat herkullisia.
Pienet mustekalat (baby octopus) marinadissa on sekä minun että meidän 5-vuotiaan herkkua. Cittarin kalatiskiltä olen ostanut niitä valmiina.
Hanhenmaksapallerot
T. Appiukko