Käyttääkö kaikki kermaa (oikeeta tai niitä ruokakermoja) ruuanlaittoon?
Noista eläinrasvakerjuista tuli mieleen: Olen pitkään ihmetellyt tätä ruokakerma-asiaa. Käyttääkö kaikki muut ruuanlaittoon jonkin sortin kermaa? Tai niitä maustettuja asioita?
En ole kovinkaan paljon valehtelematta tehnyt ikinä ruokaa, johon olisin laittanut jompaa kumpaa.
Isoäiti tekee kermaista sienikastiketta, joka on ihan hyvää, mutta muuten koko kerman maku - olkoon sitten oikeaa kermaa tai noita kasvirasvahöttöjä ällöttää
Ollaanko me jotenkin omituisia?
Kommentit (8)
Saattaisihan ruoka olla täyteläisempää ja maukkaampaa kermalla, mutta terveellisyys kyllä kärsisi kovasti, samoin kukkaro! En siis käytä kuin kerran vuodessa ruokakermaa tms.
ehkä kerran tai pari vuodessa teen synttäreille tms. juustokakun tai muun, ja siihen tulee sitten kermaa, mutta ruoanlaitossa en käytä koskaan.
En tykkää kermakastikkeista, enkä ole koskaan tykännyt, kastikkeista tulee hyviä ilmankin ja tosi paljon teen ruokia joihin ei tarvitse mitään kastikkeita
Mä teen juhlavat lihakastikkeet yleensä punaviiniin, en kermaan. Arkena taas käytetään paljon tomaattikastikkeita.
Ajoittain syödään pasta carbonaraa ja sen kastikkeen teen creme fraichesta.
Jotkuthan lisää ruokaan kuin ruokaan kermaa.
Monessakin ruuassa. Ja toisinaan juopasen purkillisen sellaisenaan, nam hyvää on ja terveellistä, kuten eläinrasvat yleensä.
Usein käytän kyllä Gogreen-kasvirasvavalmistetta kun tarvitaan maidottomia versioita. Muuten ihan kuohukermaa ja voita. En suostu uskomaan, että kerma ja voi on epäterveellistä. :)
Eihän Carbonaaraan tuu mitään kastiketta! Varsinkaan nyt hapanta creme fraiche pohjaista :)
Kuuman spaghetin joukkoon rikotaan 2-3 kananmunaa ja lisätään parmesania tai pecorinoa ja oliiviöljyä.
Kermakastike tuossa on joku ihme suomalainen tapa.
Joihinkin pastakastikkeisiin, kinkkukiusaukseen jne. Aika harvoin kuitenkaan noita teen, mutta kun kerma on oikeassa ruuassa, niin onhan se ihan hemmetin hyvää!