Tiedättekö kun puhutaan terveellisen ruoan kalleudesta ja ihmiset kommentoi usein, että suomalaiset juurekset on halpoja.
Sitä tässä vaan mietin, moniko näistä ihmisistä oikeasti syö suomalaisia juureksia joka päivä? Varmaan moni vanhemmista sukupolvista mutta luulisin, että aika harva nuorista ihmisistä syö lanttua ja naurista päivittäin.
Kommentit (49)
Lanttua pitää keittää niin pitkään että minkä hinnassa säästää, sähkölaskussa maksaa.
Kaali on halpaa. Kaikkien vatsa ei kestä. Itse syön paljon juuri kaalia, porkkanaa ja sipulia.
Kyllä se on ikiomaa tyhmyyttä mikäli ei osaa hyödyntää kasviksia.
Vierailija kirjoitti:
Lanttua pitää keittää niin pitkään että minkä hinnassa säästää, sähkölaskussa maksaa.
Skotlannissa syödään paljon lanttumuussia. Lanttu kuutioidaan ja keitetään pienessä vesimäärässä voin kanssa. Muussataan ja maustetaan suolalla, pippurilla ja muskotilla. Tätä saa ostaa myös valmiina.
Kananmunia lukuunottamatta hyvälaatuinen proteiini on kallista. ennenkuin joku ehtii, niin soija on epäterveellistä ja saa monen mahan sekaisin.
Vierailija kirjoitti:
Mites, syötkö itse ap?
Lanttu ei oikein maistu. Kaaleja ja sipuleita söisin vaikka päivittäin, mutta vasta ei enää kestä. Harmittaa :(
Mitä väliä sillä on, mitä kukakin itse syö. Tosiasia on, että terveellisesti voi syödä myös halvalla.
Vierailija kirjoitti:
Lanttua pitää keittää niin pitkään että minkä hinnassa säästää, sähkölaskussa maksaa.
Mitä? Kypsyy perunaa nopeammin ja voi syödä raakana. Eikä ole ummetusta seuraavana päivänä.
Raasteena mainio.
Lanttu kypsyy hyvin uunissa ja kypsentämättömänäkin maistuu hyvin.
42 ja 43, ollaan siis vanhempaa sukupolvea :) Lanttumuusi on erinomainen kaveri lihalle. Satokausiajattelu ja kotona kokkaaminen pitävät kulut kurissa myös erikoisruokavaliokeittiössä.
Mikä juttu tämä muka on että vatsa ei kestäisi juureksia? En ole koskaan kuullutkaan tällaisesta.
Vierailija kirjoitti:
Mitä väliä sillä on, mitä kukakin itse syö. Tosiasia on, että terveellisesti voi syödä myös halvalla.
Miten? Annatko esimerkkejä?
Vierailija kirjoitti:
Mikä juttu tämä muka on että vatsa ei kestäisi juureksia? En ole koskaan kuullutkaan tällaisesta.
Sen siitä saa, kun elää kiven alla.
Kaali 1.50€/kg, porkkanat melkein 2€ kilo. Halpaa varmasti niille jotka eivät tiedä että nuo ovat kalliita hintoja.
Vierailija kirjoitti:
Kaali on halpaa. Kaikkien vatsa ei kestä. Itse syön paljon juuri kaalia, porkkanaa ja sipulia.
Kyllä se on ikiomaa tyhmyyttä mikäli ei osaa hyödyntää kasviksia.
Tyhmyyttä? Vatsani ei kestä kaalia, lanttua keitettynä ja vähän syötynä. Syömme kukkakaalia, parsakaalia, punajuurta, perunaa, porkkanaa, retiisiä, sipulia. Näitä saa kesällä halvalla, talvella kaikki on tuotu jostakin kaukaa. Silloin vältän näiden liiallista ostamista, koska tavoitteena on syödä lähiruokaa. Juuresten syöminen on halpaa vain tiettyinä aikoina.
Punajuuria käytän paljon, ne maistuu parhaimmalle. Porkkanoita on myös aina jääkaapissa ja niitä käytän viikottain, samoin sipulia.
Maa-artisokka olisi suosikkini, mutta sitä en raaski ostaa usein koska on kallista eikä sitä useinkaan löydä kaupoista edes sesonkiaikaan.
Syön keitettyjä punajuuria perunoiden tapaan melkein joka päivä. Porkkanat ja lanttu kuuluu vakkarikasviksiini. Ohuet lantun viipaleet on muuten hyviä leivänpäällisiä, kannattaa kokeilla. :)
Pakastevihannekset on köyhän paras kaveri
Tuore nauris ei ole halpaa.
Syökää toki lanttua jos polla ja vatsa kestää.