Kanaruuat
Ilmianna paras kanareseptisi!!! Varsinkin sellainen versio, joka sopii laihduttajalle.
Kana on vähärasvainen ja proteiinipitoinen, jota minun pitäisi syödä useammin.
Kuitenkin aina, kun ostan paketin maustamattomia fileepaloja tai rintafileitä, ruokahalu menee jo pakettia aukaistessa :( Se haju on niiiin karmea! Tässä syy miksi kanan syönti/valmistus on jäänyt vähiin :(
Kommentit (14)
Vierailija kirjoitti:
Mikset ostaisi kokonaisen broilerin, vaikka sellaisen uunivalmiin maustetun. Se on paljon parempaa kuin pelkkä file tai jokin minuuttipihvi.
Tällainen https://www.jyvabroiler.fi/tuotteet/broileri/muut/jyvabroiler-sitruuna-…
Se haju on sitä kaasua, jota pakkaukseen laitetaan säilyvyyden parantamiseksi. Raota vaikka vähän kulmasta pakkausta ja mene ulos hetkeksi, niin haju on poistunut.
Itse maustan hyvin (kurkumaa, jeeraa, chiliä, valkosipulia jne tai valmista kanamaustetta, jotka ovat kauhean suolaisia) ja paistan sitten kanat pannussa öljyssä ja hieman voita voi myös laittaa.
Soppa365:n sivuilta löytyvä Tulinen tomaatti-jogurttikana oli herkkua.
Älä peitä kanan mietoa makua mausteilla. Suolan lisäksi vain valkopippuria ja sipulia.
Vierailija kirjoitti:
Se haju on sitä kaasua, jota pakkaukseen laitetaan säilyvyyden parantamiseksi. Raota vaikka vähän kulmasta pakkausta ja mene ulos hetkeksi, niin haju on poistunut.
Itse maustan hyvin (kurkumaa, jeeraa, chiliä, valkosipulia jne tai valmista kanamaustetta, jotka ovat kauhean suolaisia) ja paistan sitten kanat pannussa öljyssä ja hieman voita voi myös laittaa.
Kumma että haistat hajuttomat kaasut. KAIKKI kaasut joita käytetään suojakaasuna ovat hajuttomia. (typpi, happi, hiilidioksidi, tai näiden yhdistelmät).
Hmm..mielessä olis mango-kookos-kana kurkumariisillä. Voi olla purkkimangoa mutta ei paljon. Kuinkakohan "rasvasta" kookkosmaito on? Mutta kanan filee ja basmatiriisi. Curryä, cayennee, kurkumaa, paprikaa, valko/mustapippuria. Mun mielestä hyvä. Siitä kanasta tulee jo itsessään hyvää lientä. Vielä parempi on halpis koipireisi sen liemen suhteen. mutta itse tein fileestä. ja hyvää tuli. Siihen se kookosmaito. Mukaan pannulla kuumennettua minitomskuu, paprikaa ja sipulia. tai sitten muita vihenneksia.
Tämä. Tosin ei ehkä siitä vähärasvaisemmasta päästä reseptejä.
https://www.hellapoliisi.fi/intialainen/intialainen-voikana-eli-butter-…
Kun saiskin oikeeta kanaa eikä väkisin kasvatettuja broilereita ja tuoreena, ei pakastettuina. Ja saahan niitä mutta hankalaa se on. Broilereista en tykkää, ehkä joskus harvoin grillattuna.
Kukkoa punaviinissä, mutta sitä ei kannata tehdä fileistä.,
Kanankoipia riisipedillä. Tähän kelpaa mainiosti ne valmismarinadissakin myytävät
Laidallisen uunivuoan pohjalle 4-5 dl riisiä. Esim basmati tai jasmin. Päälle tuplamäärä vettä. Mausta soijakastikkeella, valkosipulilla ja millä tahansa haluamallasi mausteella. Voit laittaa myös kasviksia. Esim maissia joukkoon. Sekoita. Lado päälle kanankoivet. Uuniin 200 astetta noin tunti.
Riisistä tulee ihanan maukasta, koska se ottaa makua kanasta.
No se igorin kana. Ja nyhtöbroileri, oliko peggyn keittiö jotain?
Ja juu, ei kai ne suojakaasut itsessään haise, mutta se kanan haju niiden kanssa ei välttis ole niin hyvä.
Kiitos jo nyt vastanneille :) kokeiluun menee.
Vierailija kirjoitti:
Kun saiskin oikeeta kanaa eikä väkisin kasvatettuja broilereita ja tuoreena, ei pakastettuina. Ja saahan niitä mutta hankalaa se on. Broilereista en tykkää, ehkä joskus harvoin grillattuna.
ei broileria tarvi mitenkään väkisin kasvattaa. Se kasvaa muutenkin nopeasti.
Mikset ostaisi kokonaisen broilerin, vaikka sellaisen uunivalmiin maustetun. Se on paljon parempaa kuin pelkkä file tai jokin minuuttipihvi.