Tumma vai vaalea makaroni/pasta?
Kokit sanovat, että ainoa oikea pasta on vaaleaa. Käytän itse Myllyn Paras tummaa makaronia ihan vaan maun takia - terveellistähän ei ole mikään pasta - ehkä korkeintaan joku täysjyväpasta, mutta sitä ei voi enää pastaksi sanoa.
Tummissa makaroneissakin on eroja, esim. tumma Torino makaroni on paaaaljon huonompaa kuin Myllyn Paras tai Pirkka. Eipä uskoisi, koska kyseessä on kuitenkin "oikea" merkkituote.
Kommentit (4)
Eihän niissä paljon eroa ole mutta useimmiten ostan vaaleaa makaronia.
Makaroni on yleensä täysjyvää, jos teen jotain arkista laatikkoruokaa (makaronilaatikko, tonnikalapasta tms) mutta jos syön kastikkeen kanssa niin silloin yleensä vaaleaa tuorepastaa.
Tumma pasta. Hieman paremmat ravintoarvot.
Vaalea tuorepasta on parasta. Siinä on myös kananmunaa elikkäs proteiiniakin piisaa.