Täysjyväpastan terveellisyys?
Ei siis ne "tummat makaronit" joissa on valkoista makaroonia hikisesti puolet enemmän kuitua, vaan ne oikeat pastat, joissa on 100% täysjyvävehnää ja kuitua 8-10g sadassa grammassa.
Onko nämä ravintoarvot hyvät, onko täysjyväpasta terveellistä?
Kommentit (11)
Pasta ei terveelliseksi muutu sillä, että se on täysjyvää. Vilja on huonoa ravintoa oli se täysjyvää tai ei.
Voisiko joku samalla selittää, miksi täysjyvä on terveellistä?
Vierailija kirjoitti:
Voisiko joku samalla selittää, miksi täysjyvä on terveellistä?
Eihän mikään ole oikeastaan terveellistä jos oikein pikkutarkkoja ollaan.
Mä syön sitä maun vuoksi. En terveellisyyden vuoksi.
Vierailija kirjoitti:
Voisiko joku samalla selittää, miksi täysjyvä on terveellistä?[/quote
Koska se on. Superfoodia siinä missä muutkin siemenet. Täysjyvä on täysin eri asia kuin ne jauhot joita kaupoista nykyään saa. Ihminen on syönyt täysjyväviljaa jo kauemmin kuin maata on viljelty. Turhaan demonisoitu se täysjyvä, kun ongelma on pelkkä sihdattu alkiojauho.
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruoka/artikkeli-1.1155241
Ette te siihen pastaan kuole jos syötte sitä kohtuudella.
Vehnä nyt ei ole oikeastaan missään muodossa terveellistä.
Vierailija kirjoitti:
Vehnä nyt ei ole oikeastaan missään muodossa terveellistä.
Onpas, täysjyvänä. Erittäin hyvä kuidun lähde.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vehnä nyt ei ole oikeastaan missään muodossa terveellistä.
Onpas, täysjyvänä. Erittäin hyvä kuidun lähde.
Kuitua kyllä saa monesta muustakin lähteestä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vehnä nyt ei ole oikeastaan missään muodossa terveellistä.
Onpas, täysjyvänä. Erittäin hyvä kuidun lähde.
Kuitua kyllä saa monesta muustakin lähteestä.
Saa, mutta täysjyvä vilja on ravintoarvoiltaan näistä lähteistä ylivoimainen. Siinä on jopa proteiinia, lukuisia eri b-vitamiineja, foolihappoa, kivennäis ja hivenaineita.
Ei ole terveellistä, mutta pienempi paha verrattuna höttöhiilarimakaroniin.