Millainen ihminen kuorii uudet perunat ennen syömistä?
Minä en jaksa enää kuoria talviperunoitakaan vaan normi keitinperunat popsin kuorineen. Saa vitamiinitkin talteen :) Hauska vaan katsoa vierestä jos joku nyhrää uusienkin perunoiden kanssa että miksi ihmeessä.
Kommentit (21)
Millainen ihminen murehtii, että millainen ihminen kuorii uudet perunat?
Minä yleensä, jos kuori on ehtinyt pinttymään. Inhoan mullan makua.
Ihan millainen ihminen vaan. Miten perunoiden kuoriminen tai kuorimatta jättäminen kertoo yhtään mitään mistään?
Olen syönyt aina kaikki perunat kuorineen. Kotona opetettiin, sanottiin että vitamiinit on niissä kuorissa ja niiden alla. Eipä ne miltään maistu.
Millainen ihminen ylipäätään kuorii perunat? Itse olen aina syönyt ihan kuorineen. Maistuukin patemmalta. Etenkin ranskalaisissa bueno 👌
Huonosti pestyt rupiset perunat minäkin kuorin, mutta laadukkaat hyvin harjatut perunat uppoavat minuun kuorinen päivineen.
Aloittaja (harvinaisen sivistymätön) tarkoittanee varhaisperunoita.
Uudet perunat nostetaan vasta myöhemmin.
Vierailija kirjoitti:
Olen syönyt aina kaikki perunat kuorineen. Kotona opetettiin, sanottiin että vitamiinit on niissä kuorissa ja niiden alla. Eipä ne miltään maistu.
Tämä on osin vähän harhaluuloa siinä mielessä että niitä laadukkaita hiilareita ja vitamiineja on kyllä siinä sisälmyksessäkin. Kuorissa on toki lisää hivenaineita jotka jopa tehostavat perunan valkuaisen imeytymistä yhdessä nautittuna.
Kuoressa elää myös hieman erilainen mikrobisto josta on hyötyä myös ihmisen suolistossa. Hölmöä jättää ne syömättä kun on käytännössä superfoodia :)
Olenpa nähnyt joidenkin ihmisten ottava pienistä muikuista pään ja ruodotkin pois! Niiden kanssa ei useinkaan syödä perunia!
Uudet perunat on pestävä ja harjattava erittäin huolellisesti.
Vasta sitten ne voi syödä kuorineen. Ja niin pitäisikin tehdä. Ovat siten maukkaampia.
Vanhojen perunoiden kuorta en ole milloinkaan syönytl enkä syö.
Vaikka miten huolellisesti ne pesisin, aina jää tunne, että niissä on soran tai mullan hiukkasia.
Joissakin halvemissa pakasteina myytävissä suomalaissakin juureksissa on multaa, pikkukiviä ja soraakin.
Parhaimmissa ja kalleimmissa kotimaisissa juures ja vihannespakasteteissa ei ole.
Sellainen joka ei halua syödä niitä kuoria. Kiva tietää, että tällainen asia kaivelee peräreikääsi.
Keskity ap itseesi ja omiin tapoihisi eikä muiden.
Miksi ne perunat pitää harjata? Multa lähtee pesemällä ja hieman peukalolla hieraisemalla.
Veikkaan, että nämä "harjaajat" ovat kakruna syöneet hiekkalaatikolla hiekaakin, nyt aikuisena se multahippunen on basillipesä?
Lounaalla oli joskus ap.n kaltainen ihmettelijä, tarjosin perunankuoret hänelle syötäväksi. Ei kelvannut, mutta loppui se jeesustelu. Naama punaisena veti vaan perunat kuorineen ja oli hiljaa.
vaan tietääpikö kukkaan pittääkö sipsitkin kuoria ja jos niin miten
😮
Onko vielä olemassa niitä kuorintalaitteita?
hurrrjaHemppa kirjoitti:
vaan tietääpikö kukkaan pittääkö sipsitkin kuoria ja jos niin miten
😮
Niitä on kuorella ja ilman, ihan oman maun mukaan
Itse tykkään syödä banaanit ja ananaksetkin kuorineen.
Vierailija kirjoitti:
Olen syönyt aina kaikki perunat kuorineen. Kotona opetettiin, sanottiin että vitamiinit on niissä kuorissa ja niiden alla. Eipä ne miltään maistu.
Kuoressa on hieman myrkyllistä ainetta jolla peruna suojaa itseään.
Valon vaikutuksesta vihertyy ja muuttuu epäterveelliseksi.
En ikinä syö kuoria.
Vastaus otsikon kysymykseen: Normaali ihminen.
-Ellei sitten kyse ole harjatuista uusista perunoista.