Mies sanoi että raparperia ei saa syödä enää heinäkuussa
Kommentit (6)
Väärin. Mut monesti se muuttuu puisevaksi eikä oo enää niin hyvää kuin alkukesä raparperi.
Vau. Kasvit tietää milloin heinäkuu alkaa?
Vierailija kirjoitti:
Nope miehesi einole oikeassa
Itse asiassa raparperin oksaalihappopitoisuus nousee kesän mittaan koko ajan isommaksi ja heinäkuussa yli suositeltujen arvojen. Tuskin siihen kuolee, mutta myrkytysoireita voi tulla pahimmillaan (ripulia jne.)
Raparperissa on runsaasti oksaalihappoa, jonka ylentön syöminen ei ole hyväksi. Oksaalihappoa voi neutraloida vaikkapa maidolla tai muulla kalsiumpitoisella. Raparperi on parasta alkukesästä, sen jälkeen se muuttuu "puumaiseksi".
Liika oksaalihappo voi myös viedä makuaistin pitkäksikin ajaksi. Tuli tuokin kokeiltua lapsena ja säikähdin pahasti kun yli viikkoon en maistanut mitään.
Nope miehesi einole oikeassa